Familie-uitje

Familie uitje organiseren

Een familiedag is een moment van qualitytime. Het is een leuke dag waarbij je met de hele familie bij elkaar komt om weer eens gezellig samen te zijn en bij te praten. Eigenlijk dekt de term familiereünie hierbij meer de lading. Want het is natuurlijk een bijeenkomst waarbij zoveel mogelijk familieleden worden uitgenodigd. Dus vaak ook de verre familieleden. Tijdens een familiedag kun je familieleden treffen die je wellicht uit het oog bent verloren of waar het contact mee is verwaterd.


Familie uitjes organiseren op zo’n dag is een hele kunst. Kies je voor outdoor activiteiten of gezellige Oud Hollandse spellen? Ga je voor sportieve activiteiten of juist iets cultureels, wordt het een middag of een hele dag? Het valt vaak niet mee om het iedereen naar de zin te maken. Daarom kun je bij ons zelf je familie uitje met verschillende activiteiten samenstellen voor een ideale familiedag.


Je hebt de keuze uit meer dan 50 activiteiten die garant staan voor de leukste familie uitjes. Ga bijvoorbeeld varen en doe daarna een city game of kies voor een speurtocht per step en een lekkere lunch. Zo stem je het programma perfect af op het gezelschap waar jouw hele familie uit bestaat.


Wil je voor je hele familie een leuke activiteit of complete familiedag organiseren? Wij bieden familie uitjes voor alle leeftijden. Van actieve uitjes tot escape rooms en quizzen, van jong tot oud, van een uurtje tot een compleet dagarrangement. Onze enthousiaste spelbegeleiders maken van jullie familiedag een onvergetelijk gezellig dagje.


Het overgrote deel van de leuke familie uitjes hebben wij in eigen beheer. Hierdoor zijn we heel flexibel en kunnen wij voor jullie dagje uit met de familie een compleet programma op maat samenstellen. Neem contact met ons op en we bespreken graag een passend voorstel voor het leukste familie uitje.


Voor de ideale familiedag helpt DoeNederland je natuurlijk graag op weg. Ga je een familiedag plannen met uitjes, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste tip: gun je jezelf vooral voldoende tijd voor de planning en organisatie.


Op die manier heb je alle tijd om verre familieleden op te sporen en een datum te prikken waarop (bijna) iedereen kan. Als je dit ver van tevoren doet, kan iedereen hier rekening mee houden en zich voorbereiden. Het is echt niet gek om een familiedag al een half jaar van tevoren te plannen of misschien zelfs langer. Dit kan een goede keuze zijn als mensen uit het buitenland moeten komen.


Houd er ook rekening mee dat je voor activiteiten en een locatie kiest waarmee je de dag op diverse manieren kunt invullen. Dit heeft niet alleen te maken met het weer, maar ook met de activiteiten zelf.


Kies bijvoorbeeld voor een activiteit waarbij je ook gaat dineren, als je verwacht dat de familieleden veel bij te praten hebben. Of ga voor sportieve activiteiten zoals een wandelspeurtocht, fietsspeurtocht of tocht op de solex. Ga van tevoren wel na of iedereen in de familie hieraan kan deelnemen. Houd daarnaast rekening met de leeftijden van de verschillende familieleden. De 80's, 90’s en 00's Quiz of de DinerQuiz zijn dan veilige keuzes.


Met betrekking tot het budget is het verstandig om een duidelijke lijn te trekken. Niet iedereen heeft evenveel te besteden, hoewel dit geen belemmering van je plannen hoeft te zijn. Ook voor een relatief laag budget vind je bij DoeNederland genoeg gepaste activiteiten voor familie uitjes.

Onze favoriete familie-uitjes

Tips voor het organiseren van een familiedag

Heb jij de eer om de familiedag te organiseren? Dan helpen we je graag op weg met de organisatie van een onvergetelijke dag.

1. Voorbereiden

Heb je een grote familie, dan kan het organiseren van een familiedag een grote klus zijn. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Zet daarom van tevoren het volgende op een rij:

  • Wie er allemaal aanwezig zijn
  • Hoeveel kinderen er aanwezig zijn en hun leeftijd
  • Of er familieleden die ouder of slecht ter been zijn
  • Waar iedereen vandaan komt. Zo kun je een centrale locatie kiezen

Nog fijner is om de organisatie niet alleen te hoeven doen. Vraag een familielid dat dichtbij je staat om hulp en verdeel de taken. Zo hoef je niet alles zelf te doen, maar behoud je wel het overzicht.

2. Datum prikken

Misschien wel het lastigste onderdeel bij het organiseren van een familiedag: de datum bepalen. Vooral met een grote familie kan het soms moeilijk zijn een datum te vinden waarop iedereen kan. 


Het kan dus voorkomen dat niet iedereen op dezelfde datum beschikbaar is en dat er familieleden zijn die niet kunnen deelnemen aan de familiedag. Wil je wel graag dat iedereen aanwezig is? Plan de datum dan ver van tevoren en vraag dan iedereen om deze datum vrij te houden.


Ook is de datum die je prikt afhankelijk van het soort uitje dat jullie gaan doen. Doen jullie graag een activiteit in de buitenlucht? Dan is het wellicht beter een datum in de lente of zomer te prikken. Maakt het niet uit wat jullie gaan doen, dan kan een datum in de winter natuurlijk ook.

3. Verschillende leeftijden: Zorg voor verschillende activiteiten

Tijdens een familiedag heb je te maken met verschillende mensen in verschillende leeftijden. Denk aan jonge kinderen en personen die al op leeftijd zijn. Om toch voor iedereen een zo geslaagd mogelijke familiedag te organiseren, kan het helpen om activiteiten te kiezen die aansluiten bij de diversiteit van de groep.

4. Bepaal het verloop van de dag

Natuurlijk wordt jullie familiedag een ontzettend gezellige dag! Wel is het fijn om alvast het verloop van de dag te bepalen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en op welke tijdstippen ze waar moeten zijn. 


Maak bijvoorbeeld ‘s ochtends een mooie rondvaart en doe daarna met zijn allen de workshop Je eigen Bossche bol maken. ‘s Middags kunnen de jongeren een spannende citygame doen, terwijl de wat ouderen genieten van een goede kop koffie of lekkere borrel. ‘s Avonds is het dan weer tijd om samen te komen tijdens een dinner game of gezellige Pubquiz.

5. Bepaal de locatie

Woont de familie verspreid door het land? Kies dan voor een centrale locatie, zodat iedereen een ongeveer even lange reisafstand heeft. Woont jouw familie juist dicht bij elkaar, dan is het wellicht een goed idee om een keer een andere regio te bezoeken.


De meeste uitjes van DoeNederland vinden plaats in Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. Maar een aantal uitjes zijn ook mogelijk op een eigen bedachte locatie. Hiervoor mag je altijd informeren naar de mogelijkheden.

6. Bepaal het budget

Niet iedereen heeft hetzelfde budget om te spenderen aan de familiedag. Houd hier dus rekening mee. Het is natuurlijk het leukste als iedereen op de familiedag kan komen. Heb je een lijstje met ideeën, werk dan ook meteen de kosten per persoon uit en maak hier een overzicht van.


Iedereen kan dan kijken of ze het ermee eens zijn. Moet er nog geschaafd worden aan het budget? Of denk je juist geld over te hebben? Als er een aantal familieleden minder uit wil geven, respecteer dit dan en kijk of je sommige kosten omlaag kan schroeven. Denk je dat er geld over is, bewaar dit dan voor een eventueel extra drankje tussen de activiteiten door.

7. Eten en drinken

Natuurlijk mag eten en drinken niet ontbreken tijdens jullie familiedag. Tijdens een etentje kunnen jullie namelijk gezellig even bijkletsen. Nog leuker is om het etentje een bijzondere twist te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een buffet, zodat je zeker weet dat je iedereen even te spreken kan krijgen?


Houd verder bij de organisatie ook rekening met eventuele dieetwensen. En zitten er wellicht vegetariërs tussen het gezelschap? Houd er rekening mee dat er voor iedereen een keuze is als je een restaurant boekt.

8. Maak foto's en video's

Een familiedag organiseer je meestal één keer per jaar of zelfs minder. Wat is er dan leuker als aandenken dan foto’s en video’s? Vraag iedereen of juist één persoon zijn of haar telefoon of camera in de aanslag te houden en de leukste momenten vast te leggen. Maak een WhatsApp-groep aan (sowieso handig om dit te doen gedurende de dag) en deel achteraf de foto’s en filmpjes met elkaar. Zo genieten jullie nog lang na!

Familiedag organiseren ideeën

Ga je een familiedag organiseren, dan helpen we je graag op weg met een aantal leuke ideeën. Zo is een actief uitje bijvoorbeeld het spel The Phone, waarbij jullie op zoek gaan naar Mister X door verschillende opdrachten uit te voeren.


Of doe een zinderende escape room. Bij DoeNederland vind je verschillende escape rooms in Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven. Andere actieve uitjes zijn onder andere de Tandemspeurtocht en de Wandelspeurtocht.

De leukste familie activiteiten

Bij DoeNederland vind je altijd leuke familie uitjes. Zo is Da Vinci Code al geschikt voor een groep vanaf 6 personen. Met een tablet en de nodige attributen gaan jullie de binnenstad van Nijmegen, Den Bosch of Eindhoven in. Door middel van het juist beantwoorden van vragen die jullie doorkrijgen van “de kluizenaar”, ontvangen jullie cryptische aanwijzingen voor geheime locaties. Lukt het jullie om de stadsschat te vinden, de code te kraken en zo bij het best bewaarde geheim van de betreffende stad te komen? Ideaal voor een gezellig en spannend familie uitje!


Ben je in het aanbod van familie uitjes op zoek naar een activiteit voor een grote familie? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het spel Wie is de…? Dit spel is gebaseerd op het populaire tv-programma Wie is de Mol? Jullie vormen teams die opdrachten moeten doen, maar in elk team is een mol aanwezig. Wees altijd op je hoede! Je weet maar nooit wie er toch voor een keertje niet te vertrouwen is…

Familiedag organiseren Brabant

Wil je een familiedag organiseren in Brabant, dan ben je bij DoeNederland aan het juiste adres. Zo is een leuke activiteit bijvoorbeeld de Step-kroegentocht, waarbij jullie langs verschillende cafés in Den Bosch of Eindhoven steppen. 


Of kies voor het arrangement Koe schilderen, waarbij jullie onder begeleiding een koe prachtig gaan beschilderen. Willen jullie Den Bosch op een andere manier leren kennen, dan is het arrangement Rondvaart Binnendieze - Sherlock Citygame erg leuk. Eerst ontdekken jullie in kleine fluisterbootjes de geschiedenis van de Binnendieze. Daarna is het tijd voor de Sherlock Citygame in de binnenstad van Den Bosch. Wie lukt het om in dit interactieve stadsspel het moordmysterie op te lossen?

Familiedag voor jong & oud

Een leuke invulling voor je familiedag vind je ongetwijfeld tussen de activiteiten van DoeNederland. Je familie bestaat natuurlijk uit zowel jongeren als ouderen. Hoe leuk is het dan om een paar activiteiten te doen waar iedereen aan kan deelnemen?


Wat dacht je bijvoorbeeld van Solex rijden? Hiermee voelen de ouderen zich weer even jong en de jongeren vinden het ongetwijfeld een stoere activiteit. Uiteraard leggen wij jullie eerst uit hoe de solex werkt en daarna vertrekken jullie met een route op zak op eigen houtje door Den Bosch, Nijmegen of Eindhoven. 


Een andere familie activiteit die geschikt is voor jong en oud is Party & Co. De binnenstad van Nijmegen, Eindhoven of Den Bosch is hierbij het speelbord en in teams gaan jullie de stad in om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Jullie voeren verspreid over de stad hilarische opdrachten uit zoals situaties uitbeelden die jullie moeten fotograferen, gekke opdrachten in de categorie Crazy & Co en vragen over stad in de categorie City & Co. Zijn de opdrachten naar behoren uitgevoerd, dan scoren jullie partypunten.


Na afloop bekijken jullie elkaars hilarische foto’s en wordt de uitslag bekendgemaakt. Dat wordt lachen, gieren, brullen met de hele familie! Ook een drankje is tijdens deze prijsuitreiking inbegrepen. 

Tips familie uitjes

Leuke familie uitjes zijn niet compleet zonder lekker eten. Begin jullie dag met koffie en gebak of sluit de familiedag met een driegangendiner. Mogelijkheden genoeg! 

Een van onze beste tips voor familie uitjes voor een hele dag is het arrangement Wandelspeurtocht - Diner - Moordspel


Eerst gaan jullie op pad met een route door Nijmegen, Den Bosch of Eindhoven en omgeving. Jullie krijgen een kaart mee met vragen en als jullie deze juist beantwoorden, worden jullie beloond met een prachtige wandelroute.


Na het wandelen is het tijd voor een overheerlijk driegangendiner in een van de restaurants van de betreffende stad waar jullie familie uitje plaatsvindt. Jullie sluiten de dag af met het spannende Moordspel: een zinderend rollenspel waarin iedereen verdacht is. Wie ontdekt het moordwapen, de moordlocatie en het allerbelangrijkste: de moordenaar? 


Ben je op zoek naar nog meer tips voor familie uitjes, dan raden wij onder andere de arrangementen The Escape Game - Borrelen, Solex rijden - Bierproeverij - tapcursus en Stadswandeling met professionele gids - Team Challenge aan.

Bijzonder familie uitje

Genoeg inspiratie voor leuke en bijzondere familie uitjes en leuke activiteiten voor zowel grote groepen als het hele gezin dachten we zo! 


Heb je nog vragen of je oog al laten vallen op een uitje dat je interesse wekt? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij voorzien je graag van advies en een offerte op maat over de leukste activiteiten voor een uitje voor de hele familie.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Rondvaart Binnendieze - Sherlock Citygame
"We waren met 7 gezinnen en een aantal hadden deze tocht een jaar of 10 geleden al gemaakt maar het was zó gezellig om met 2 bootjes achter elkaar de tocht te maken! Spannend in de lage/smalle stukken en oh zo mooi achter alle huizen door. De vrijwilliger gaf ook nuttige info. Echt een heel leuk uitje dat je moet doen als je in Den Bosch bent."
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes