Banner teamuitje.jpg

Wil je een teamuitje organiseren? 

Bij DoeNederland vind je altijd een teamuitje dat geschikt is voor jouw werknemers of collega’s.

Teamuitje organiseren? Wij helpen je graag op weg!

Heb jij de eer om een teamuitje te organiseren? En heb je wellicht nog geen idee wat je moet gaan doen? Dan geven wij je graag een aantal tips voor een fantastisch bedrijfsuitje, waar jij en je collega’s nog lang over na zullen praten. Bij DoeNederland.nl vind je namelijk leuke teamuitjes door heel Nederland. Denk aan spannende Escape rooms, zinderende citygames en hilarische spellen. Al eerder gaven wij je tips om een bedrijfsuitje te organiseren, vandaag zetten wij diverse tips op een rij om een teamuitje te organiseren. Eerst lees je 5 tips over waar je het beste aan kunt denken bij het organiseren van een teamuitje, en daarna krijg je tips en voorbeelden van onze spellen, activiteiten en uitjes.

Tips voor het organiseren van een teamuitje

1. Prik een datum

Wil je zeker weten dat iedereen kan? Plan dan ruim van tevoren een datum. Stel bijvoorbeeld een aantal potentiële data voor via de mail, een WhatsApp-groep of met datumprikker.nl. Hoe langer je wacht met het prikken van een datum, hoe voller de agenda’s zitten.

2. Bepaal het budget

Wil je er zeker van zijn dat de kosten voor niemand een probleem zijn? Informeer dan vooraf wat iedereen maximaal wil uitgeven. Houd er rekening mee dat je ook budget moet reserveren voor eten en drinken en eventueel vervoer. 

3. Bepaal wat jullie gaan doen

Misschien wel het lastigste onderdeel van het plannen van een uitje. Het kiezen van een activiteit.


Er zijn verschillende mogelijkheden om te bepalen wat je gaat doen:

Vraag iedereen om ideeën en ga voor ‘meeste stemmen gelden’. Stel bijvoorbeeld twee of drie opties voor en laat de teamleden stemmen.

Is het altijd lastig om het eens te worden over wat jullie gaan doen? Organiseer het uitje dan eens met z’n tweeën of drieën en houd tot de bewuste dag geheim wat de activiteiten worden.

4. Regel eten en drinken

Wat is er nu leuker dan je uitje afsluiten met een heerlijk diner of een gezellige borrel? Lekker napraten over alle avonturen die jullie die dag hebben beleefd. Bij DoeNederland kun je alle activiteiten makkelijk combineren met lunch-, diner- en borrelarrangementen. Handig, want zo heb je nergens omkijken naar. Alles wordt voor je geregeld en je weet vooraf precies wat de kosten zijn.

5. Zorg voor vervoer

Samen uit, samen thuis. Maar wat is voor jullie het makkelijkst qua vervoer? Heb je genoeg auto’s en chauffeurs (BOB’s), dan is carpoolen vaak de voordeligste optie. 


Afhankelijk van de reisafstand is een taxibus vaak ook goed te doen als je de kosten over de groep verdeelt. De uitjes die wij organiseren bevinden zich bovendien altijd in grote steden op loopafstand van het station. Met de trein is dan ook een handige optie.


Heb je bovenstaande informatie op een rij of in je hoofd? Dan is het tijd om jou op weg te helpen met een aantal leuke ideeën voor teamuitjes. Wat dacht je van actieve uitjes zoals een wandel-, fiets-, of stepspeurtocht of een spannende Escape Room? De keuze is aan jou! 

Doe een actief teamuitje

Ga je een teamuitje organiseren voor een groep echte sportievelingen? Dan is een actief teamuitje altijd een goed idee. Kijk daarom snel in ons aanbod van sportieve uitjes. Hier vind je de leukste activiteiten waarbij jullie de gehele dag of een dagdeel actief bezig zijn.


Doe bijvoorbeeld de Wandelspeurtocht. Gewapend met een kaart met vragen gaan jullie op pad. Beantwoorden jullie deze vragen juist, dan vinden jullie de juiste route door Eindhoven, Den Bosch of Nijmegen.


Ook de fietsspeurtocht en stepspeurtocht werken op deze manier. Deze sportieve activiteiten kun je bovendien ook combineren in een arrangement. Ideaal als teamuitje. Kies bijvoorbeeld voor het arrangement Steppen - Lunch - Pubquiz.


Eerst maken jullie een mooie steptocht door Den Bosch, Nijmegen of Eindhoven en aansluitend staat er een heerlijke lunch klaar om even uit te rusten. Daarna is het tijd voor de Pubquiz, waar de allerleukste onderwerpen aan bod komen. Tijdens dit teamuitje leer jij je teamleden gegarandeerd kennen!

Originele teamuitjes

Originele teamuitjes zijn bij DoeNederland zo gevonden. Kies bijvoorbeeld voor een city game waarbij de binnenstad van Den Bosch, Eindhoven of Nijmegen het speelveld is. 


Of beleef een heerlijke avond tijdens een dinner game. Onder het genot van een smaakvol driegangendiner spelen jullie dan een spannend spel tegen elkaar.


Een van onze meest originele teamuitjes is het arrangement Steppen - Borrelen - Moordspel. Eerst vertrekken jullie in groepjes op de step, waarbij jullie de keuze hebben uit routes langs de highlights van de stad of juist de prachtige natuur.


Na het steppen is het tijd om lekker te borrelen. Even bijkomen van het steppen en nieuwe energie opdoen want: daarna is het tijd voor het Moordspel! In dit rollenspel is iedereen verdachte. Lukt het jou om de moordenaar te vinden, het moordwapen en de moordlocatie?

Teamuitjes door heel Nederland

Een leuk teamuitje vind je snel en gemakkelijk. Het aanbod van DoeNederland biedt meestal een teamuitje in Den Bosch, Nijmegen of Eindhoven, maar ook is er vaak een optie om het uitje op eigen locatie te laten plaatsvinden. Hiervoor kun je het beste contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.


Graag lichten we nog een aantal teamuitjes voor je uit zodat je genoeg opties hebt als je een teamuitje moet organiseren.


Kende je bijvoorbeeld onze Minute to Win it! Dinner Game al? Deze activiteit is ook op eigen locatie mogelijk en staat garant voor volop gezelligheid en hilariteit.


Terwijl jullie genieten van een heerlijk driegangendiner, worden jullie ook in teams verdeeld. Telkens nemen de kandidaten uit elk team het tegen elkaar op. Kun jij de meest hilarische opdrachten uitvoeren onder de tijdsdruk van slechts één minuut?


En wat dacht je van de citygame The Phone? Deze citygame is te spelen vanaf 10 personen en duurt ongeveer 3,5 uur. Zodra jullie de telefoon beantwoorden start de klok. Jullie worden uitgedaagd om Mister X te vinden.


Om deze mysterieuze Mister X te vinden, moeten jullie verschillende opdrachten uitvoeren. Deze worden via de telefoon doorgegeven. Vinden jullie Mister X op tijd, dan is het tijd voor de laatste ronde én de ultieme winst.

Een teamuitje boeken samen met collega's

Ga jij een teamuitje organiseren en ben je op zoek naar een echte teambuilding activiteit? Maak dan een keuze uit een van onze teambuilding activiteiten zoals een Escape Room of echte Team Challenge.


De Team Challenge Citygame staat absoluut garant als teambuildingsactiviteit. Jullie verdelen je in 2 teams en deze teams verdelen zich weer in 2 groepen. Door de hele stad liggen opdrachten verspreid die jullie moeten uitvoeren.


Een goed contact met de andere groep uit jullie team is van groot belang. Jullie kunnen elkaar namelijk helpen bij de opdrachten. Welk team lukt het als eerste de benodigde 999 punten te behalen?

Teamuitje organiseren met behulp van DoeNederland

We hopen dat we je goed op weg hebben geholpen met een aantal ideeën om een teamuitje te organiseren! 


Wil jij een van onze activiteiten boeken? Heb je een idee voor een samenstelling van meer van onze activiteiten? Of wil je dat we je op weg helpen met nog wat meer inspiratie? Geen probleem!


Neem contact met ons op en je ontvangt binnen 24 uur een passend voorstel in je mailbox.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Stepspeurtocht in Den Bosch
"Superleuke speurtocht. Alleen de twee uur vonden wij erg kort. Je hebt eigenlijk meer tijd nodig."
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes