Op zoek naar een bedrijfsuitje voor jouw werknemers of om samen met je collega’s te doen?

Op DoeNederland.nl vind je veel leuke bedrijfsuitjes in diverse steden door heel Nederland die passen bij jouw bedrijf. 

Bedrijfsuitje organiseren

In een snel veranderende wereld waar bedrijven harder dan ooit werken om hun concurrentie voor te blijven, is het noodzakelijk om ook tijd te nemen voor plezier en ontspanning. Daarom kun je een leuk bedrijfsuitje organiseren. Bedrijfsuitjes bieden niet alleen een pauze van de dagelijkse routine, maar bieden ook talloze voordelen zoals het bevorderen van de teamgeest, het belonen van werknemers en het versterken van onderlinge relaties.


Er zijn talloze teambuilding activiteiten die de banden tussen collega's kunnen versterken en het team als een geheel kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een spannende competitie, zoals een quiz of een spel, die de teamleden stimuleert om samen te werken en strategisch na te denken. Dergelijke activiteiten zijn niet alleen leuk, maar helpen ook om de communicatie, het probleemoplossend denken en de creativiteit binnen het team te bevorderen.


Daarnaast zijn bedrijfsuitjes ook een uitstekende gelegenheid om de werknemers van je bedrijf beter te leren kennen en de motivatie te verhogen. Of je nu een uniek bedrijfsuitje plant, of je wilt een van de leukste bedrijfsuitjes organiseren, het vergt altijd enige planning en organisatie. Een goed georganiseerd bedrijfsuitje kan bijdragen aan een beter begrip en respect tussen de teamleden, wat kan leiden tot een prettigere werksfeer en een hogere productiviteit.


Het organiseren van een bedrijfsuitje is niet alleen een kans om werknemers te belonen voor hun harde werk, maar het is ook een investering in het bedrijf zelf. Een team dat goed samenwerkt, elkaar respecteert en waardeert, en gemotiveerd is, kan veel meer bereiken dan een team dat deze elementen mist. Daarom is het belangrijk om tijd en moeite te investeren in het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsuitje. Of je nu kiest voor een spannende escape room, een creatieve workshop of een actief teamuitje in de stad, bij DoeNederland helpen we je graag om het perfecte bedrijfsuitje te organiseren.

De aanleiding of doel van het bedrijfsuitje

Wil je een leuke activiteit organiseren voor het bedrijfsuitje, dan biedt DoeNederland uitkomst. Door heel Nederland organiseren wij de leukste en gezelligste activiteiten. Je hebt dus volop keuze.


Maar om het uitje in goede banen te leiden en te organiseren, is een doel en een aanleiding onmisbaar. Een bedrijfsuitje moet natuurlijk vooral leuk zijn, maar een aanleiding kan elke keer anders zijn. 


Heeft de organisatie bijvoorbeeld een belangrijke doelstelling behaald, hebben jouw werknemers de afgelopen jaren een uitzonderlijke prestatie geleverd, vindt “gewoon” het jaarlijkse bedrijfsuitje met meerdere vestigingen plaats of willen jullie een gezellige avond met jullie eigen team? 


Dit zijn allerlei unieke situaties, waar een ander bedrijfsuitje bij past. Denk bijvoorbeeld aan teambuilding activiteiten, een creatief uitje of sportieve activiteiten.

Origineel bedrijfsuitje

Op zoek naar een origineel bedrijfsuitje of actief bedrijfsuitje, dan ben je bij DoeNederland aan het juiste adres. Bekijk het aanbod van originele bedrijfsuitjes en leer bijvoorbeeld de stad kennen met een fietsspeurtocht, kies voor een spannende city game of doe een leuke workshop.


Ben je met een grote groep, dan is de Hunted Citygame een echte aanrader. Dit spannende stadsspel is mogelijk vanaf 8 personen in Den Bosch, Nijmegen of Eindhoven, maar ook een eigen gekozen locatie is bespreekbaar.


Jullie verdelen je in 2 groepen: de criminelen en premiejagers. Als crimineel moet je uit handen zien te blijven van de premiejagers. Maar als premiejager moet je juist de criminelen zien te pakken. Bovendien worden halverwege de rollen omgedraaid, zodat iedereen zowel als crimineel en als premiejager een kans krijgt. Wie heeft de beste tactiek tijdens dit interactieve spel? 


En wat dacht je van de Minute to Win it! Dinner Game? Eerst maken jullie teams en dan kan het feest beginnen. Er moeten allerlei korte opdrachten uitgevoerd worden, waarbij steeds één speler uit het ene team het tegen een speler opneemt uit het andere team. 


Al deze hilarische opdrachten worden gegeven door niemand minder dan onze eigen Gordon! Bovendien genieten jullie ook nog eens van een heerlijk driegangendiner.

Uniek bedrijfsuitje

Een uniek bedrijfsuitje is mogelijk door heel Nederland. DoeNederland helpt je hier graag bij. Vindt bijvoorbeeld het jaarlijkse bedrijfsuitje plaats en ben je op zoek naar iets écht unieks?


Kies dan eens voor de activiteit Solex rijden. Dit uitje neemt jullie mee terug naar de jaren ‘60 met het oer-Hollandse vervoermiddel van weleer: de Solex. Voor sommigen pure nostalgie!


Solex rijden is bovendien goed te combineren met een van onze andere activiteiten zoals de That’s so 90’s Quiz. Stap ‘s middags op de Solex, ga daarna gezellig samen eten en neem ‘s avonds plaats voor de hilarische 90’s quiz! Alles komt aan bod: van te gekke videoclips tot echte “weetjes”-vragen.

Bedrijfsuitje met teambuilding activiteiten

Heb jij de eer om het bedrijfsuitje te organiseren en wil de baas ook graag dat er een teambuildingaspect aan hangt? Wij helpen je graag op weg met de leukste bedrijfsuitjes waarin teambuilding activiteiten centraal staan.


Kende je bijvoorbeeld onze Team Challenge Citygame al? Deze team challenge is mogelijk vanaf 10 personen en duurt ongeveer drie uur. De hele middag staan jullie voor spannende uitdagingen. 


Jullie verdelen je in 2 teams, die elk weer bestaan uit 2 groepen. Verspreid door de stad voeren jullie diverse opdrachten uit, waarbij de tablet en de materialen die jullie meekrijgen, kunnen helpen. 


Teambuilding staat absoluut centraal tijdens deze activiteit, want het kan best zijn dat jullie hulp nodig hebben van de andere groep in jullie team. Samen moeten jullie de 999 punten zien te behalen. Welk team lukt dit als eerste?


Andere leuke teambuilding activiteiten voor een bedrijfsuitje zijn onder andere de workshop Je eigen Bossche bol maken en de Virtual Reality Experience.

Wanneer is het beste moment voor een bedrijfsuitje?

Wat het beste moment voor een bedrijfsuitje is? Eigenlijk kan dit - oke, met uitzondering van een paar dagen - altijd. Want welke medewerker wil er nu niet iets gezelligs doen? Wel kun je de datum van het uitje het beste aan het begin van het jaar bekend maken. Dan kan iedereen er rekening mee houden en het in zijn agenda zetten.


Sommige periodes zijn misschien niet handig om het bedrijfsuitje te laten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan de feestdagen en rondom de vakanties. Houd ook rekening met populaire evenementen zoals carnaval, het WK voetbal of bevrijdingsdag. 


Met dit in gedachte, vind jij altijd het ideale moment om een bedrijfsuitje te organiseren!

Vanaf hoeveel personen kan een bedrijfsuitje?

Een bedrijfsuitje bij DoeNederland is al mogelijk vanaf 3 tot 1.000 personen. Voor elke bedrijfsgrootte bieden wij een leuke invulling aan de activiteiten. Teambuilding en professionele begeleiding staan hierbij voorop. 


Of je nu een losse activiteit wilt boeken of liever een compleet arrangement samenstelt, alles is mogelijk.

Tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje

1. Het gezelschap

Bepaal eerst wie er allemaal mee gaan. Nodig je bijvoorbeeld ook de partners uit en mogen eventuele kinderen mee? Het is handig om dit eerst te doen, want dan kun je daar bij het plannen van de datum en het budget rekening mee houden.

2. Datum plannen

Overleg of jullie bedrijfsuitje op een werkdag of in het weekend gaat plaatsvinden. Op een werkdag zullen de meeste collega’s uiteraard kunnen. Plan je een datum in het weekend, dan wordt het vaak al lastiger. Zeker als ook partners en kinderen meegaan. 


Wil je zeker weten dat iedereen kan, gebruik dan bijvoorbeeld Datumprikker.nl. Is de groep te groot om iedereen inspraak te laten hebben op de datum, prik dan een datum op een wat langere termijn. De kans dat de meesten kunnen is een rustige periode natuurlijk groter dan in drukke tijden. Periodes rond de schoolvakanties en feestdagen zijn voor veel mensen vaak druk.

3. Het budget

Waarschijnlijk is het budget al bekend. Reken dit om naar een bedrag per persoon. Hou er rekening mee dat je ook budget moet reserveren voor eten en drinken en eventueel vervoer. Gaan er ook kinderen mee, dan kun je voor hen vaak een lager bedrag reserveren. Kinderen krijgen vaak korting op activiteiten, maaltijden en entreekaarten.

4. Het programma

Het maakt natuurlijk veel verschil of je een kleine of grote groep hebt, veel mensen van dezelfde leeftijd of een heel gevarieerd gezelschap. Om het iedereen naar de zin te maken, kun je de groep ook opdelen in kleine groepen. Zo kan iedereen doen wat hij/zij leuk vindt. 


Iets sportiefs of juist cultureels, een workshop of een escape room. Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden om jullie bedrijfsuitje gezamenlijk af te sluiten.

5. WKR

Bij het organiseren van bedrijfsuitjes is binnen de fiscale regels de WKR (Werkkostenregeling) van belang. Personeelsactiviteiten die bij jullie in het bedrijf worden georganiseerd, worden niet als bedrijfsuitje gezien. Ze tellen dus ook niet mee als beloning voor de werkkostenregeling. 


Heb je een kantine, bedrijfshal, bedrijfsterrein of flinke kantoorruimte, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Wij hebben diverse activiteiten die we ook op locatie kunnen verzorgen, zowel binnen als buiten.


Tips om de WKR druk te verminderen:

  1. Combineer je uitje met een vergadering inclusief lunch en/of diner. Catering en zaalhuur bedragen meestal 50% van de totale som, dit is al een eerste besparing.
  2. WKR onbelast zijn uitjes die volledig op de werkplek plaatsvinden. Denk eens aan een Pubquiz die je op het kantoor kan organiseren inclusief borrel.
  3. Uitjes die als teamtraining kunnen worden bezien vallen buiten de WKR. Verbetering van kennis en vaardigheden voor het werk zijn van belang alsmede dat training onder werktijd plaatsvindt. Denk aan zaken als teamrollen en coaching.
  4. Laat je uitje met een ander component uit de WKR combineren, bijvoorbeeld het kerstpakket. In plaats van een kerstpakket kun je ook een uitje aanbieden aan het eind van het jaar.
  5. Richt een personeelsvereniging op en laat zowel het bedrijf als medewerkers een gelijkwaardig aandeel hierin storten. De bijdrage door de werkgever aan de personeelsvereniging behoort tot het loon en is belast. De kosten van uitjes betaald uit de verenigingskas vallen buiten de WKR.


Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze favoriete bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitje organiseren met behulp van DoeNederland

In een steeds veranderende wereld is een bedrijfsuitje meer dan alleen ontspanning. Het draagt bij aan teamgeest, onderlinge relaties en de sfeer op de werkvloer.


Bij DoeNederland vinden we dat belangrijk en helpen wij jou graag om een perfect bedrijfsuitje te organiseren, afgestemd op de behoeften en doelstellingen van het team.


Of het team nu bestaat uit een groot aantal deelnemers of dat je specifieke activiteiten in gedachten hebt, onze opties garanderen een geslaagd teamuitje.


Denk aan hilarische quizzen, workshops, avontuurlijke citygames, sportieve uitdagingen en nog veel meer. Schakel de hulp in van DoeNederland en laat jouw bedrijfsuitje tot een succes maken. Neem snel contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Steppen - Vaartocht Binnendieze
"Een mooie zomerdag met een aangename sfeer tijdens het Binnendieze uitje Den Bosch. Interessante verhalenverteller de gids van de rondvaart. Petje af! Ook in cafe Zomers & Zomers een prettige omgeving en goede ontvangst, de heerlijke Bossche bol, de lunch met soep,sandwich,frisdrank of koffie was smakelijk. Wij,KVG Venray genoten echt van deze dag."
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes