Evenementen Den Bosch: de leukste van 2024! 

Benieuwd naar de evenementen Den Bosch van 2024? Lees dan snel verder! Wij zetten de leukste evenementen Den Bosch voor je op een rij en geven je alle informatie die je nodig hebt. En we zouden natuurlijk DoeDenBosch niet zijn als we je ook helpen met ideeën om zelf een leuk evenement of uitje te organiseren.

Geplande evenementen in Den Bosch die je niet mag missen in 2024

Nadat twee jaar op rij er verschillende evenementen Den Bosch zijn afgelast, kijken we vol goede moed naar 2024! Want dit jaar staan er gewoon weer concerten gepland en ook een festival mag niet ontbreken. Wij geven jou alle tips over onder andere Theaterfestival Boulevard, Carnaval, Paradijs van het Zuiden en de Vestingloop.


Tijdens deze evenementen Den Bosch kun je natuurlijk zelf ook een activiteit ondernemen zoals workshops of een wandeltocht, fietstocht of step-speurtocht. Op die manier ontdek je veel van de Brabantse hoofdstad en ben je ook nog lekker sportief bezig.

1. Carnaval

Een van de bekendste evenementen Den Bosch is 11 11 Den Bosch: oftewel de aftrap van carnaval in Den Bosch. Veel carnavalsvierders verzamelen zich dan in het centrum van Den Bosch - tijdens carnaval beter bekend als “Oeteldonk” - om deze aftrap te vieren. Vooral in de Karrestraat, Torenstraat en de Korte Putstraat is het een gezellig festijn met feestvierders die uitgedost zijn in de gekste en mooiste outfits. 


Een veel gezien symbool tijdens carnaval in Oeteldonk is de (groene) kikker of de kikvors. Deze staat symbool voor het Oeteldonkse moeras. Daarnaast is het volkslied dat in 1884 is geschreven door Driek Pakaon een lofzang op Oeteldonk. Deze zal je ongetwijfeld horen tijdens carnaval Den Bosch.

2. Kroegentocht

Een leuke activiteit voor een vriendenuitje of vrijgezellenfeest is natuurlijk een kroegentocht Den Bosch. Met onze Kroegentocht of Step-kroegentocht kom je langs de leukste kroegen Den Bosch zoals Café Lalalaa Den Bosch en andere gezellige cafés Den Bosch. De meest leuke cafés Den Bosch vind je aan de Bossche Parade, ook wel het mooiste plein van Nederland genoemd. 


Tijdens onze kroegentochten nemen jullie steeds plaats in een ander borrelcafe Den Bosch en spelen jullie in teams de leukste spellen tegen elkaar.

3. Theaterfestival Boulevard

Een van de grote evenementen Den Bosch is het theater festival Boulevard. Dit internationale festival vindt plaats in en rond Den Bosch. Het hart van dit festival is op de Parade aan de voet van de Sint-Janskathedraal. Hier kun je straattheater en kleine theatervoorstellingen bijwonen en natuurlijk is er voor de kleinsten een kinderprogramma in het BLVRD Theater. Theaterfestival Boulevard Den Bosch 2022 vindt plaats van donderdag 1 t/m zondag 11 augustus 2024.

4. Parade Den Bosch

Een echte Bossche zomer vier je met de Bosch parade. De Bosch parade behoort tot de lijst van evenementen Den Bosch en is een wereldwijde en unieke kunstmanifestatie te water, geïnspireerd op Jheronimus Bosch. Zijn wereldberoemde kunstwerken zitten namelijk vol fantasie, symboliek en absurditeiten. Wil je meer voorstellingen in Den Bosch bezoeken, bestudeer dan ook eens het programma van het Theater aan de Parade.

5. Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

Echt bourgondisch genieten doe je met de producten van Bourgondisch Den Bosch Vughterstraat. Je vindt hier een unieke selectie van vleeswaren uit de streek en eerlijke en zuivere zuivel. Behalve winkelen kun je ook bourgondisch eten van de rijkelijk belegde boerenbroodjes. Wist je daarnaast dat er mogelijkheden zijn voor een proeverij of catering zodat je ook thuis een bourgondische tijd kunt beleven?

6. Paradijs van het Zuiden

Lekker dansen in de zon met een drankje in de hand tijdens een van de evenementen Den Bosch: dat is Paradijs van het Zuiden. Het eiland Pettelaarse Schans in Den Bosch wordt dan omgetoverd tot een paradijselijk oord met vijf podia met verschillende muziekstijlen in een tropische setting. Reis dus 1 juni 2024 af naar Den Bosch en geniet volop! 

7. Losjes

Een andere aanrader op de lijst met evenementen Den Bosch is Losjes festival Den Bosch. Dit festival vindt plaats op 9 mei 2024. Muziekwijs presenteert met Losjes Festival Weekender een frisse mix van House in de breedste zin van het woord. Natuurlijk met af en toe uitschieters naar Disco en soms een vleugje Techno. Houd de website van Losjes Festival Weekender in de gaten voor de line-up!

8. Vestingloop

Altijd al eens willen hardlopen Den Bosch, neem dan deel aan de vestingloop Den Bosch, die staat voor gezondheid, vitaliteit én spectaculaire onderdelen. In 2024 vindt de 18e editie van deze run Den Bosch plaats. Op zaterdag kun je wandelen en zondag is het tijd voor hardlopen. Bovendien zijn er verschillende nieuwe routes uitgestippeld!

Zelf een evenement organiseren Den Bosch

Evenementen Den Bosch zijn er dus in overvloed. Maar wil je zelf een evenement organiseren, bijvoorbeeld voor je collega’s, vrienden of familie? Dan helpt DoeDenBosch je graag op weg. Denk aan workshops zoals Koe schilderen of Dollen met Bossche bollen of activiteiten zoals de Hunted Citygame en de Sherlock Citygame. Wil je een evenement organiseren dat tevens een uitje is, dan raden wij de Step-speurtocht en het arrangement Rondvaart Dommel - Wandelspeurtocht aan.


Bedrijfsevenement

Een Den Bosch bedrijfsuitje is bij DoeDenBosch zo gevonden. Events voor bedrijven, een origineel bedrijfsuitje omgeving Den Bosch of een Den Bosch bedrijfsuitje: hoe je het ook noemen wilt, wij bieden volop mogelijkheden. Wat dacht je van de Escape City in Den Bosch, Solex rijden in Den Bosch of een heuse Team Challenge Citygame? Allerlei uitjes waarbij teambuilding centraal staat. Ook leuk voor een personeelsfeest!


Vrijgezellen evenement

Of je nu op zoek bent naar een vrijgezellenfeest mannen Den Bosch of een vrijgezellenfeest Den Bosch vrouwen, er zijn volop mogelijkheden. Bekijk de opties van een vrijgezellenfeest bij DoeDenBosch zoals het arrangement Wandelspeurtocht - Diner - Moordspel of de Step-kroegentocht. Er zitten altijd wel vrijgezellenfeest activiteiten Den Bosch tussen die aan al jullie wensen voldoen.


Familie evenement 

Heb je een grote familie, dan biedt een van onze familie evenementen Den Bosch uitkomst. Zo is een Escape dinner Den Bosch ideaal om met een grote familie te doen. Wij bieden verschillende arrangementen zoals Party & Co - Escape Dinner game, VR Escape Dinner: Casa de Papel en de Escape Dinner Game.

Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes