Doe Nederland
Creatief
Reset

Creatieve workshops bij DoeNederland

Met verschillende creatieve uitjes laat je jezelf met onze creatieve workshops van een originele kant zien. Schilder je eigen koe, maak je eigen Bossche bol of werk samen aan een groot kunstwerk tijdens Samen aan de kwast. Leuk om na afloop op kantoor of in de kantine te zetten, zodat iedereen het kan bewonderen.


Wij bieden de leukste creatieve uitjes In Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven. Ben je dus op zoek naar een creatief uitje zoals creatieve workshops, dan ben je bij DoeNederland aan het juiste adres. Bovendien is een activiteit waarbij je creatief bezig bent eenvoudig te combineren met een andere activiteit zoals een stadswandeling met een professionele gids of een spannende Escape Room.

14 uitjes gevonden
Budget per persoon
Toon resultaten
Populair
Type
Gezelschap
Waar en wanneer
Thema

Creatief uitstapje Nederland

Creatieve uitstapjes zijn bij DoeNederland zo gevonden! Zo is de workshop Samen aan de kwast geschikt voor groepen vanaf 10 personen. Dit is een van de grootste in het rijtje van creatieve workshops en biedt een middag vol vermaak en creativiteit.

Jullie krijgen allemaal een canvas dat uiteindelijk één groot schilderij vormt. Wordt het een mooie abstracte combinatie van uiteenlopende stukken of kiezen jullie voor een bepaald thema? Wij geven een duidelijke uitleg en handvatten zodat jullie een bijzonder kunstwerk kunnen gaan schilderen. Uiteraard met alle benodigde materialen. Een ding staat vast: het wordt een uniek schilderij én jullie mooiste creaties tonen een mooie herinnering.


Een van onze andere meest creatieve uitje waarin je de kwast hanteert is Koe schilderen. Na een korte uitleg gaan jullie zelf aan de slag met het beschilderen van jullie papier-maché koe. Jullie worden begeleid en met behulp van de juiste materialen toveren jullie de koe om tot een waar kunstwerk.


Culinaire workshops

Ben je gek op lekker eten? Dan is een culinaire workshop uit ons aanbod van creatieve uitjes een absolute aanrader. Zo leer je tijdens de creatieve workshop Je eigen Bossche bol maken hoe je deze lekkernij zelf bereidt. De workshop Je eigen Bossche bol maken vindt uiteraard plaats in Den Bosch. Deze workshop bestaat uit twee delen. Eerst wordt je kennis getest over de beroemde lekkernij en daarna is het tijd om zelf een overheerlijke Bossche bol te maken.

We rekenen dit echt tot een van onze meest creatieve uitjes, want alle aspecten komen aan bod. Slagroom kloppen, chocolade smelten en alle andere handelingen die nodig zijn om een échte Bossche bol te bereiden.


Creatieve Teambuilding activiteiten

Ook als je op zoek bent naar teambuilding activiteiten om te doen met je team, is een creatief uitje uitermate geschikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het arrangement Je eigen Bossche bol maken - VR Experience? Ook dit uitje is natuurlijk alleen mogelijk in Den Bosch.

Eerst leren jullie alles over het creatieve expres dat bij het bereiden van de Bossche lekkernij komt kijken. Hierbij komt vooral het gezellige aspect naar voren. Want nadat jullie de Bossche bol hebben gemaakt, eten jullie deze op onder het genot van een lekkere kop koffie of thee. Leuk om op die manier even bij te kletsen met je collega’s of teamgenoten.

Na het smullen staat de VR Experience op het programma. Dit is een absolute teambuilding activiteit, omdat je elkaar hier goed leert kennen en de onderlinge band van jouw team kunt versterken. Jullie hebben de keuze uit verschillende VR-games. Zo sta je bijvoorbeeld op het hoogste gebouw van New York of ga je de strijd aan met je vijanden. Daarbij hebben jullie de keuze om om de beurt te spelen of juist elkaar uit te dagen. Ben je zelf even niet aan het spelen, help dan je teamgenoten om te winnen.


Creatieve workshop in een arrangement

Alle creatieve workshops kun je prima combineren met een sportieve of culturele activiteit of een van de citygames. Stel zelf je programma samen of kies uit een van de aantrekkelijke arrangementen met creatieve uitjes.

Kies bijvoorbeeld voor het arrangement Rondleiding Sint Jan - Je eigen Bossche bol maken - Vaartocht Binnendieze in Den Bosch. Met dit arrangement volgen jullie eerst een rondleiding door de welbekende Sint-Janskathedraal en daarna is het tijd voor de workshop waarin jullie leren Bossche bollen te bereiden. Dit groepsuitje sluiten jullie af met een vaartocht over de Binnendieze, de bekende wateren van de Brabantse hoofdstad.

De creatieve activiteit Samen aan de kwast is goed te combineren met een overheerlijk diner in het arrangement Samen aan de kwast - Diner. Eerst werken jullie aan een gezamenlijk kunstwerk en als afsluiter staat er een driegangendiner op jullie te wachten.

De workshop Koe schilderen bieden wij aan in het arrangement Wandelspeurtocht - Koe schilderen en het arrangement waarin maar liefst twee creatieve workshops plaatsvinden: Dollen met Bossche bollen - Koe schilderen

Jullie starten de dag met een wandeltocht door de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch waar jullie hilarische doe-opdrachten moeten doen en leerzame meerkeuzevragen beantwoorden. Daarna gaan jullie aan de slag met jullie eigen Bossche bol tijdens een workshop en aansluitend vindt de creatieve workshop Koe schilderen plaats.


Dit is zomaar een greep uit onze creatieve workshops. Heb je een geschikte workshop tussen onze creatieve uitjes gevonden? Dan is het ook mogelijk om deze te combineren met een van onze andere activiteiten zoals een escape room of pubquiz.


Tips voor een creatief uitje

De mogelijkheden voor een leuke workshop zijn dus eindeloos en er zijn verschillende arrangementen beschikbaar. Zoals het arrangement De Sint Jan beklimmen - Samen aan de kwast. Tijdens dit creatieve uitje doe je zowel iets sportiefs als creatiefs. 

Eerst beklimmen jullie onder leiding van een gids de bekende Sint-Janstoren. Met 218 treden is het een flinke klim naar de top. Gelukkig loop je dit niet in één keer, want er is op de verschillende verdiepingen allerlei interessants te zien. Na de eerste 60 treden loop je via een brug de eigenlijke toren in, waar de klim echt begint. 

Op de eerste verdieping zie je het grote luik waardoor vroeger de klokken naar boven werden getild, op de tweede verdieping is een kleine tentoonstelling over de toren en op de derde verdieping vind je het oude smeedijzeren uurwerk dat vroeger verbonden was met de wijzers op de toren. Ook op de vierde en vijfde verdieping is van alles te ontdekken en eenmaal op de zesde verdieping geniet je van het geweldige uitzicht over Den Bosch.

Na de indrukwekkende klim is het tijd voor de workshop Samen aan de kwast. Even heerlijk ontspannen tijdens een creatief proces, waarbij je helemaal zelf mag weten wat je gaat schilderen. Maar dit is natuurlijk aan jullie: maakt ieder een eigen kunstwerk of wordt het één mooi geheel? 

Heb jij zelf een idee voor een creatief uitje? Dan kun je het beste contact met ons opnemen, zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken. Uiteraard helpen we je graag op weg met tips.


Creatieve uitjes Doe Nederland

De leukste, gezelligste en meest verschillende creatieve uitjes vind je altijd bij DoeNederland. Of je nu wilt schilderen, koken of bakken, alles is mogelijk! Nog leuker is om een creatief uitje te combineren met een andere activiteit, zodat jullie een volle dag kunnen genieten. 

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen als je op zoek bent naar creatieve uitjes?

Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Wij staan voor je klaar!

Ontmoet ons


Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes
Heb je vragen? Chat met één van onze medewerkers!
Chat met Lieke
Lieke