Vriendenuitje

Tips voor uitjes met vrienden

1. Wie gaat het regelen?

Heel gezellig met een groep op stap, maar om het nou met z’n allen te regelen is vaak teveel van het goede. Spreek gewoon van te voren af wie de organisatie op zich neemt. Je kunt natuurlijk wel vragen of iedereen ideeën aan wil dragen. Eén of twee personen kunnen het vervolgens organiseren.


Zijn de deelnemers en organisatoren van het groepsuitje bekend? Maak dan een WhatsApp-groep aan waarin je alle vrienden toevoegt. Zo kun je als organisator iedereen vragen stellen en op de hoogte houden.

2. Trek de agenda’s maar

Een avondje stappen spreek je vaak makkelijk af, maar een hele dag of misschien zelfs een weekend vraagt wat meer planning. Prik daarom ruim van tevoren een datum. Hebben jullie de WhatsApp-groep, dan is het vaak zo geregeld. Anders kun je ook gebruik maken van een app zoals Datumprikker.nl of LouLou. 

3. Wat mag het kosten?

Het is belangrijk om vanaf het begin af aan open te zijn over de kosten voor het vriendenuitje. Zo voorkom je problemen achteraf. Informeer van te voren wat iedereen maximaal uit wil geven, zodat je een beeld krijgt van de mogelijkheden en het programma hierop kunt afstemmen.


Je zal merken dat het budget dat iedereen te besteden heeft, flink uiteen kan lopen. Als organisator is het jouw taak om ervoor te zorgen dat er een bedrag wordt gevonden waar zoveel mogelijk mensen zich in kunnen vinden. Wist je dat je bij DoeNederland zelfs borrelarrangementen en diners kunt bijboeken? Handig, want dan weet je vooraf precies wat je uitje gaat kosten.

4. Wat gaan we doen?

De vrienden die meegaan zijn bekend, jullie hebben een datum geprikt en een beschikbaar budget opgesteld. De hamvraag is dan: wat gaan we doen? Gelukkig helpt DoeNederland jou met de leukste activiteiten.


Solex rijden, een Pubquiz, Escape room, Bossche bollen workshop: er is zoveel keuze! Je hebt speciale arrangementen en wij helpen je graag met het organiseren van je vriendenuitje. Natuurlijk vergeten wij niet dat er ook nog genoeg tijd moet zijn voor een gezellige borrel en lekker eten.


Had je al gekeken bij onze speciale Dagarrangementen? Zo kun je in Den Bosch bijvoorbeeld kiezen voor het arrangement Rondleiding Sint Jan - Bossche bollen workshop - Vaartocht Binnendieze. Hierbij komen jullie eerst alles te weten over de Sint Janskathedraal, het bekendste bouwwerk in de Brabantse hoofdstad. Daarna leren jullie alle ins and outs over de Bossche bol, gaan deze bereiden en natuurlijk: opeten! Als afsluiter staat een interessante vaartocht over de Binnendieze op het programma.


Uiteraard is het mogelijk om tussendoor een lekkere lunch te plannen en ‘s avonds neer te strijken in een restaurant voor een heerlijk diner. Mochten jullie nog niet genoeg hebben van de uitjes die dag, dan is een dinner game in de avond ook een goed idee.

5. Bepaal de locaties

De meeste activiteiten die je vindt bij DoeNederland, worden uitgevoerd op locaties in Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven. Maar een aantal activiteiten zijn ook op eigen locatie mogelijk. Mocht je een vriendenuitje organiseren buiten Noord-Brabant/Gelderland, dan komen we graag naar je toe. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Het kan zijn dat (sommige van) jullie een stukje moeten reizen om op de eerste locatie van het vriendenuitje te komen. Daarna kunnen jullie gezamenlijk naar de rest van de locaties toe. Zorg ervoor dat je een locatie vindt die redelijk centraal ligt voor iedereen. Zo hoeft de een bijvoorbeeld niet twee uur te reizen en de ander maar een kwartiertje.


Ook kun je inventariseren wie er allemaal over een auto beschikt en het geen probleem vindt, om samen met een aantal andere deelnemers, een stukje te rijden. Regel wel dat er een vergoeding komt voor de benzine.

6. Regel het eten en drinken

‘s Avonds kunnen jullie genieten van heerlijke gerechten, maar ook ‘s middags is een versnapering belangrijk. Bij de aankomst, de pauzes en bij de nazit is een hapje of een maaltijd dan ook een echte aanrader. Probeer dit altijd op dezelfde locatie te doen. Wisselen van locaties kan soms namelijk even duren.


Houd ook rekening met eventuele dieetwensen en allergieën. Tegenwoordig staan er meestal ook genoeg vegetarische opties op de menukaarten van restaurants. Maar heeft er iemand bijvoorbeeld een glutenallergie, informeer bij de restaurants die je op het oog hebt eerst even naar de mogelijkheden.

7. Leg de dag vast

Woont jullie vriendengroep ver uit elkaar en zien jullie elkaar af en toe? Of zien jullie elkaar vrij vaak, maar willen jullie toch een mooie herinnering aan dit originele vriendenuitje? Regel dan dat de mooiste en leukste momenten van de dag worden vastgelegd.


Er zit tenslotte veel werk in de voorbereiding en dan is het altijd fijn om beelden te hebben die je later met de vriendengroep kan delen. Vraag één of twee vrienden om hun camera of smartphone gedurende de dag in de aanslag te houden. Of pak het nog professioneler aan en huur een fotograaf in. Hier speelt het budget natuurlijk wel weer mee. De foto’s en video’s kunnen jullie na de vriendendag delen in de groepsapp. Of laat de foto’s afdrukken in een klein fotoboekje, zodat iedereen tastbare herinnering heeft.

8. Een Bob of allemaal met de taxi

Drinken en rijden gaan niet samen. Zorg daarom dat je het vervoer goed geregeld hebt. Misschien hebben jullie een Bob die jullie veilig thuisbrengt. Reserveer anders een taxi die jullie op een vaste tijd ophaalt. En heb je nog ruimte in het budget? Dan maak je er toch een gezellig weekend met hotel van!

Leuke uitjes met vrienden

Jullie plezier staat op nummer 1 bij DoeNederland. Er is dan ook volop keuze voor een origineel vriendenuitje. Wat dacht je van een Moorddiner, waarbij iedereen verdachte is? Of doe de Ranking your Stars! Dinner Game, waarbij jullie van tevoren elkaar moeten ranken. Hilariteit gegarandeerd!


Willen jullie een hele dag op pad, dan is het arrangement Ganzenborden - Ik hou van Holland een echte aanrader. Houden jullie wel van een drankje? Kijk dan naar de mogelijkheden voor het arrangement Step-kroegentocht - DinerQuiz.

Sportieve uitjes met vrienden

Is jullie vriendengroep sportief ingesteld? Neem dan een kijkje bij de sportieve uitjes en beleef een onvergetelijke dag. Zo biedt een Wandelspeurtocht volop sportieve mogelijkheden én qualitytime om lekker bij te kletsen met je vrienden.


Houden jullie van sportieve activiteiten én speuren, kijk dan ook eens naar de Tandemspeurtocht of Fietsspeurtocht. Een andere aanrader voor een sportief uitje is onder andere het arrangement Escape City - Lunch - Steppen. Eerst de stad door, dan lekker lunchen en als afsluiter een mooie stepspeurtocht, waarbij je de keuze hebt uit verschillende routes.


Zoals je ziet, een vriendenuitje organiseren gaat zeer eenvoudig met behulp van DoeNederland. Wij denken graag met je mee! Neem snel contact met ons op en je ontvangt binnen 24 uur een offerte of voorstel op maat.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Wie is de ...? Eindhoven
"Hele leuke dag gehad! De opdrachten zijn goed te doen, maar zeker niet makkelijk! Personeel is vriendelijk en duidelijk."
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes