Spellen voor grote groepen buiten

Ben je op zoek naar de leukste spellen voor grote groepen buiten? Of nu de zon schijnt of niet, bij DoeNederland ben je aan het juiste adres. Wij hebben een breed scala aan leuke spelletjes voor een grote groep deelnemers en die geschikt zijn voor zowel volwassenen als kinderen.


Of je nu op zoek bent naar actieve buitenspellen zoals in het arrangement Steppen - Lunch - Pubquiz is verwerkt, of een juist wat rustigere buitenactiviteit zoals de Wandelspeurtocht: alles is mogelijk. Bekijk snel het aanbod van groepsuitjes, teamuitjes en familie uitjes en je vindt altijd perfect spel dat aan iedereen zijn wensen voldoet.

Welke spellen buiten met grote groepen?

Leuke groepsspellen om buiten te doen als bijvoorbeeld teamuitje zijn er genoeg. Denk aan Levend Stratego, Levend Bingo, Levend Cluedo of Nachtwacht, waar een persoon de wachter is en de anderen zich in het bos verstoppen. Of Oud Hollandse spelletjes zoals blik gooien.


En had je al eens van het groepsspel omgekeerd verstoppertje (ook wel Belgisch verstoppertje) gehoord? Maar er is nog veel meer mogelijk, voor zowel kinderen als volwassenen.

Stand in de mand

Een speler met de bal staat in het midden en roept "Stand in de mand en de bal is voor ...". Diegene roept een naam en iedereen moet heel snel wegrennen, op de persoon na die genoemd is. Deze moet zo snel mogelijk de bal vangen. Heeft hij de bal gevangen, dan roept hij "stop" zodat iedereen stil staat. Degene die de bal gevangen heeft mag dan iemand proberen af te gooien.

Ratten en raven

De groep wordt in tweeën verdeeld: de ene helft raven, de andere helft ratten Deze staan tegenover elkaar in het midden op een veld. Zodra er ratten genoemd worden, moeten deze zo snel mogelijk naar de zijkant van het veld rennen en de raven moeten proberen hen te tikken. Wordt er raven geroepen, dan is het andersom.

Fopbal

Iedereen staat in een kring met de handen op de rug. Iemand in het midden heeft een bal en die "fopt" iemand uit de kring alsof hij de bal wilt gooien. Zijn de handen zichtbaar, dan is diegene af. Het kan ook zijn dat de bal echt gegooidwordt en dan moet hij gevangen worden en teruggegooid, anders ben je ook af.

Schildbal

Het doel is dat als je de bal binnen handbereik krijgt, degene die het schild vast heeft rechtstreeks te raken met de bal. Je mag niet met de bal lopen. Iedereen mag proberen de schilddrager te raken, maar deze mag afweren met het schild.

Top 10 buiten spellen voor grote groepen

Als experts op het gebied van groepsspelen geven wij je graag een top 10 van onze eigen buitenspellen. Deze spellen zijn speciaal ontworpen om groepen met veel deelnemers te vermaken en te verbinden, bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsuitje.


Naast onze populaire citygames en speurtochten, bieden wij ook gezellige kroegentochten en heuse battles aan. Beleef een onvergetelijke dag samen met vrienden, collega's of familie.

1. Speel een Citygame

Speel met een grote groep een citygame, waarbij de binnenstad van Den Bosch, Eindhoven of Nijmegen het speelveld is. Bij het spel Escape City moeten deelnemers bijvoorbeeld de stad redden van de ondergang, door raadsels op te lossen en opdrachten uit te voeren.


Of speel Wie is de...? Tijdens dit spannende, maar ook grappige spel waarbij de deelnemers zo snel mogelijk de Mol moeten ontmaskeren, moeten jullie samenwerken. Maar pas op met wie...


Iedereen probeert natuurlijk op zijn eigen manier te spelen en te doen alsof diegene de Mol is. Bijvoorbeeld door heel langzaam een opdracht uit te voeren of het totaal verkeerd te doen.

Een andere leuke variant van een citygame is Ganzenborden. De plattegrond van de gekozen stad is omgetoverd tot speelbord en het traditonele Ganzenborden is wat hipper gemaakt. Jullie moeten 63 punten zien te scoren met onder andere foto-opdrachten en vragen beantwoorden.


2. Los puzzels op tijdens een speurtocht

Bij DoeNederland heb je de keuze uit verschillende speurtochten zoals de Stepspeurtocht, Wandelspeurtocht, Fietsspeurtocht en Tandemspeurtocht.


Tijdens deze tochten worden jullie uitgedaagd om puzzels op te lossen en opdrachten uit te voeren. De oplossingen zorgen ervoor dat je de juiste route volgt. Dit maakt de speurtocht niet alleen leuk, maar ook interactief en uitdagend. Je speelt bovendien niet alleen tegen de tijd, maar ook tegen je tegenstanders van een ander team. Wie is er als eerste weer binnen en heeft de goede route gevolgd?


3. Ga met zijn allen Solex rijden

Een ander gezellig groepsspel is het nostalgische Solex rijden. Dit is een activiteit die zeker niet mag missen tijdens een dagje uit met veel deelnemers zoals vrienden, familie of collega's.


Tijdens het Solex rijden gaan jullie even terug in de tijd en maken jullie een mooie tocht langs de bijzondere plekken van Den Bosch en omgeving, natuurgebied de Ooijpolder bij Nijmegen of de natuurrijke omgeving van Eindhoven.4. Doe een rondvaart gecombineerd met een quiz of citygame

Geluid maken als een bepaald dier, hits raden en de volgende ronde weer vragen beantwoorden... dit komt allemaal aan bod tijdens een van onze quizzen en spelshows. Nog leuker is om een quiz of heuse citygame te combineren met een rondvaart over de Dommel of Binnendieze.


Zo ontdek je op het water meer over de stad, maar kunnen jullie ook gezellig met zijn allen een leuk buitenspel spelen. Kende je onze DinerQuiz al? Dit spel speel je in teams en tegen elkaar gaan jullie de strijd aan. Ondertussen genieten jullie van een heerlijk diner.


5. Maak een stadswandeling

Een stadswandeling maken in combinatie met een citygame? Dat kan in het arrangement Ludieke stadswandeling - Sherlock Citygame. In Den Bosch word je door een gids rondgeleid langs de mooiste plekjes van Den Bosch en kom je alles te weten over de interessante stadshistorie.


Daarna is het tijd voor de Sherlock Citygame. Het is de bedoeling dat jullie een moordmysterie oplossen. Op de GPS tablet zien jullie waar een bepaald persoon staat die mogelijk getuige is over de moord. Ook kunnen jullie je tegenstanders in de gaten houden en proberen af te luisteren.6. Drinken en spellen spelen tijdens een kroegentocht

Erg leuk met mensen die wel van een drankje houden (maar ook fris is natuurlijk mogelijk) is een kroegentocht. Je hoeft uiteraard niet meteen een hele fles leeg te drinken, maar een drankje op zijn tijd is prima. Tijdens de Step-kroegentocht doen jullie vier cafeetjes aan en in elk cafe strijden jullie tegen elkaar tijdens een leuk spel.7. Ontmasker de dader tijdens het Moordspel

Een spannend spel om buiten te doen is het Moordspel. Dit groepsspel is een zinderend rollenspel waarbij 1 persoon de moordenaar is. Iedereen krijgt een script en attributen zodat je de rol met overtuiging kunt spelen.8. Speel een sportief spel

Sportieve spellen zijn er bij DoeNederland in overvloed. Nog leuker is om een compleet arrangement te boeken of zelf de dag met verschillende activiteiten samen te stellen. Combineer bijvoorbeeld wandelen met een hilarische spelshow in het arrangement Wandelspeurtocht - Ik hou van Holland of kies voor het arrangement Steppen - Lunch - Party & Co.9. Kies voor sightseeing

Ook sightseeing is mogelijk met onze activiteiten. We noemden ze al eerder, maar onder andere met onze Wandelspeurtocht, Step-kroegentocht en citygames verken je de steden Eindhoven, Nijmegen en Den Bosch op een unieke manier.10. Doe een heuse battle

Een ideaal buitenspel voor een groep met veel spelers is de Team Challenge Citygame. Jullie verdelen je in twee teams die ook weer in tweeën gesplitst worden en zich verspreiden over de stad.


De opdrachten vinden jullie door de hele stad. Waar in het centrum is de ene groep en kan deze de andere helft misschien helpen met bepaalde vragen? Zorg ervoor dat je eerder de 999 punten behaalt dan de tegenstander en jullie winnen een mooie prijs.

Groepsspelen voor buiten vind je volop bij DoeNederland.nl. Neem snel contact op voor de mogelijkheden.

Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes