Actieve uitjes

Op zoek naar actieve uitjes in Nederland? DoeNederland helpt je graag op weg! Of je nu geïnteresseerd bent in indoor activiteiten zoals een trampolinepark, Escape room, indoor skihal of VR-game, of juist voor buitenactiviteiten kiest zoals een klimbos, fietsen door een prachtige omgeving of suppen over de Nederlandse wateren: er is door heel Nederland altijd wat leuks te bedenken.


Zelf beschikken wij over een groot aanbod van de leukste actieve uitjes, maar we helpen je ook graag op weg met andere tips om te doen in Nederland. Kies bijvoorbeeld voor een van onze verschillende spelshows die tot echte familie uitjes behoren en beleef met de kinderen volop plezier in een speeltuin of binnenspeeltuin.


Of je nu op zoek bent naar een uitje met actie in Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland of juist Groningen, wij helpen je een eind op weg met deze tips.

Actieve uitjes Brabant

Ben je op zoek naar actieve uitjes in Brabant, dan ben je bij DoeNederland aan het juiste adres. Wij bieden volop uitjes aan in Den Bosch en Eindhoven, maar ook in Nijmegen (Gelderland).


Deze sportieve uitjes zijn de ideale manier om elkaar beter te leren kennen. Door samen actief bezig te zijn, leer je elkaar op een andere manier kennen dan tijdens een “gewone” (werk)dag. 


Tijdens deze uitjes werk je samen aan opdrachten en activiteiten waarbij communicatie, samenwerking en creativiteit centraal staan. Dit zorgt niet alleen voor een gezellige en ontspannen sfeer, maar ook voor een betere samenwerking op de werkvloer of in je team. Daarnaast kan het de familieband versterken.


Doe bijvoorbeeld de Tandemspeurtocht. Dit is een unieke en actieve manier om de omgeving van Noord-Brabant te ontdekken en elkaar beter te leren kennen. Stap met zijn tweeën op de tandem en los onderweg verschillende puzzels op. Zo worden jullie beloond met een prachtige route door de mooie Brabantse natuur.

Actieve uitjes volwassenen

Voor volwassenen zijn er genoeg actieve uitjes voor een groepsuitje of teamuitje te bedenken:


Op avontuur tussen de bomen

Wat dacht je van een avontuur tussen de bomen in een klimbos in Limburg? Zo kun je onder andere klimmen in Klimbos Fun Forest Venlo, Klimbos Weert of Klimbos Park het Plateau, die bovendien ook geschikt is voor kinderen.


Fietsen en speuren

Of stap met zijn allen op de fiets voor de Fietsspeurtocht. Dit actieve uitje staat garant voor een middagje sportiviteit in Nijmegen, Den Bosch of Eindhoven. Je start in de binnenstad, vanwaar je de keuze hebt om de highlights te ontdekken of juist de prachtige omgeving te verkennen.


Tegen een kleine vergoeding maak je hier een heuse puzzeltocht van. Ga de uitdaging aan om de vragen die je van ons mee krijgt juist te beantwoorden, en de route die jullie gaan fietsen wordt vanzelf duidelijk.

Actieve familie uitjes

De actieve uitjes van DoeNederland zijn niet alleen leuk en spannend, maar ook een uitstekende manier om samen met je familie een bijzondere dag te beleven. Door samen te werken en te communiceren tijdens verschillende actieve activiteiten, leer je elkaar beter kennen en ontstaat er een (nog) hechtere band. 


Een leuk arrangement dat activiteit en een spannend spel met elkaar combineert is bijvoorbeeld het arrangement Wandelspeurtocht - Diner - Moordspel. Bovendien is het ideaal voor een familiedag met familieleden van alle leeftijden. Zo hoeft niet iedereen mee te doen aan de Wandelspeurtocht, maar kun je ook pas aanhaken bij het diner.


Na het diner is het dan tijd voor het spannende Moordspel. Tijdens dit rollenspel is iedereen verdachte. Iedereen heeft zijn eigen attributen en scene die vol overtuiging gespeeld moet worden. Wie weet de moordenaar te ontmaskeren?

Leuke actieve uitjes voor mannen & vrouwen

Eigenlijk zijn de meeste actieve uitjes (oké, behalve onze Men Only! dan...) geschikt voor zowel mannen als vrouwen. We zetten er graag een aantal voor je op een rij.


Stepspeurtocht

Hadden we het net al even over de fietsspeurtocht, ook de Stepspeurtocht is ideaal voor een sportief uitje. Na de introductie krijg je van ons een kaart mee met vragen. Beantwoorden jullie deze juist, dan worden jullie beloond met een bijzondere route.


Onderweg kun je natuurlijk stoppen voor een picknick met hapjes en een lekker drankje. Bovendien is het steppen op elke locatie mogelijk. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende steproutes op papier. Leuk voor een teamuitje of familie-uitjes!


Kanoën

Zon op je bol, wind in je haren: ook kanoën behoort tot de mogelijkheid voor een actief uitje. Samen leer je Nederland op een hele andere manier kennen terwijl je om je geniet van de geluiden uit de natuur.


Maak bijvoorbeeld een kanotocht door het zoetwatergetijdengebied de Biesbosch in Zuid-Holland of peddel door het prachtige rivierlandschap van de Dommel. En wist je dat de provincie Groningen maar liefst 950 kilometer aan kanoroutes biedt?


Solex rijden

De jongeren onder ons vinden het waarschijnlijk hilarisch, maar voor de volwassenen is het een enorme nostalgie: solex rijden. Voordat dit actieve uitje begint, krijgen jullie uiteraard eerst instructies. Daarna vertrekken jullie op eigen houtje met een van de routes door Den Bosch, Eindhoven of Nijmegen.


Actieve uitjes met dieren

Origineel maar ontzettend leuk: een activiteit met dieren in Nederland. Zo kun je onder andere in Drenthe wandelen met Alpaca's, aan geitenyoga doen in het Amsterdamse bos en - misschien wat spannend - tijgeren met tijgers tijdens een tijgerworkshop in de kop van Noord-Holland. Of wat dacht je van zeehonden uitzetten in zee bij Zeehondencentrum Pieterburen of kamelen melken bij Kamelenmelkerij Smits in Noord-Brabant?

Actieve binnen uitjes

Behalve uitjes zoals steppen en solex rijden zijn er natuurlijk ook genoeg actieve uitjes die binnen kunnen plaatsvinden. 


Denk hierbij aan de VR Escape Game: Casa de Papel of een Bossche bollen workshop. En kende je het spel Minute to Win it! al? Tijdens dit bekende televisiespel moeten jullie onder tijdsdruk behendigheidsopdrachten doen. Hilarisch om te doen én om naar te kijken!

Actieve bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten

Bij DoeNederland vind je het grootste aanbod voor een actief bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest:


Battelen in een escape room

Ga tijdens jullie bedrijfsuitje bijvoorbeeld de strijd aan in twee of vier spannende identieke escape rooms in The Battle Room!


In teams spelen jullie dezelfde escape room en lossen jullie puzzels op. Ondertussen kunnen jullie de tegenstanders in de gaten houden en "pestkoppen" inzetten die je tegenstanders het lastiger maken. Ideaal als je op zoek bent naar een uitje om de teamspirit te bevorderen.Spelletjes en activiteit tijdens een vrijgezellenfeest

Heb jij de eer om een vrijgezellenfeest te organiseren? Bekijk dan ons aanbod van vrijgezellenfeestactiviteiten. Ontvang eerst je gasten op een centrale locatie en verras daarna met zijn allen de bruid of bruidegom in spe. Maak je keuze uit onze verschillende vrijgezellenfeestactiviteiten zoals Party & CoWie is de...? of een citygame zoals de Sherlock Citygame.

Maak het vrijgezellenfeest extra bijzonder met een overnachting

Is er wat meer budget en hebben de gasten voor het vrijgezellenfeest meerdere dagen de tijd? Plak er dan een overnachting aan vast. 

Je kunt natuurlijk kiezen voor een studio die je boekt via Airbnb of een hotel, maar er zijn ook verschillende bijzondere overnachtingen mogelijk. 


Wat dacht je van:

  • Overnachten in een kasteel in Limburg
  • Tukken in een natuurhuisje in Drenthe
  • Slapen in een werfkelder in Utrecht
  • Verblijven aan het strand

Boek een actief uitje bij DoeNederland

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag: elke dag van de week is er wel een actief uitje te doen.Speeltuinen

Ga met de kinderen naar een speeltuin in Nederland zoals de Linnaeushof in Bennebroek (de grootste speeltuin van Europa!), Vrouwenhof Roosendaal of Speeltuin de Leemkuil in Nijmegen.


Vrijgezellenfeestactiviteiten

Ontvang je gasten bij een van onze kant-en-klare actieve vrijgezellenfeestactiviteiten zoals de Da Vinci Code, de Step-kroegentocht of The Phone en verras de bruid of bruidegom met een superleuke dag met al zijn of haar vrienden.

Kies voor een arrangement

Natuurlijk kun je bij DoeNederland helemaal zelf je actieve uitje samenstellen. Maar wist je dat wij ook complete arrangementen aanbieden? Dit zijn verschillende bezigheden op één dag of avond waarbij wij alle organisatie uit handen nemen.


Zo bieden onder andere de arrangementen Ganzenborden - Vaartocht Dommel, Rondleiding Sint Jan - Bossche bollen workshop - Vaartocht BinnendiezeWandelspeurtocht - Ik hou van Holland de ideale combinatie van actieve uitjes en een middagje of avond volop hilariteit.


Weet jij al welk uitje het wordt? Boek nu een sportief uitje bij DoeNederland en alles wordt voor je geregeld! Neem snel contact met ons op en je ontvangt binnen 24 uur een voorstel op maat.

Nieuwsbrief


Blijf maandelijks op de hoogte van onze aanbiedingen & acties

Zo beoordelen klanten ons

9.0
Rondvaart Binnendieze - Sherlock Citygame
"Prachtige dag in een prachtige stad; educatieve, vermakelijke en ontspannende boottocht met goede gids/kapitein en op een hele speelse manier een heerlijke Bossche Bol gemaakt."
Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes