Spel grote groep volwassenen

DoeNederland is dé plek voor het organiseren van een leuk spel grote groep volwassenen! Ben je op zoek naar een spannend en interactief spel voor een grote groep deelnemers zoals ouders en kinderen, collega's of vrienden?


Natuurlijk kun je met grote groepen spelers denken aan levend bingo, levend Cluedo, levend Stratego of Weerwolven. Maar had je al eens gedacht aan een groepsuitje zoals een city game, quiz of workshop? Hiervoor ben je bij DoeNederland aan het juiste adres.


Deze spellen kun je bijvoorbeeld perfect spelen tijdens een teambuilding dag. Of doe een quiz tijdens de vrijdagmiddagborrel. De leukste spellen zijn geschikt voor jong en oud en zorgen gegarandeerd voor een gezellige en spannende middag of avond.

Wat te doen met een grote groep volwassenen bij DoeNederland?

Voor groepen met meerdere spelers zijn er bij DoeNederland enorm veel spellen te vinden. Wat dacht je van een groepsspel zoals Ranking your Stars!, bekend van het (bijna) gelijknamige tv programma Ranking the Stars? Net zoals op televisie krijgen de deelnemers van tevoren een vragenlijst toegestuurd met vragen zoals "Wie overleeft er het langst op een onbewoond eiland?".


Vervolgens moet iedereen stemmen op de persoon waarvan gedacht wordt dat diegene dit het beste kan. Maar het is de bedoeling dat ook de andere spelers moeten gerankt worden. Per ronde motiveert één team de top 3 ranking. Hilariteit en volop plezier gegarandeerd!


Een ander spel die je kunt doen met meerdere spelers als familie uitje is Ik hou van Holland. Ook dit spel is bekend van de televisie en er komen verschillende activiteiten uit het televisieprogramma aan bod, zoals het letterspel, cadeau doorgeven, liedjes (van vroeger) afmaken en woorden raden. Bij elk geraden woord krijgt het team een punt. Wie de meeste woorden heeft geraden, krijgt net zoveel punten als dat ze woorden hebben geraden.


Spel buiten grote groep volwassenen

Wil je je collega's beter leren kennen, een leuke dag beleven met je familie of ben je op zoek naar een teamuitje? Weer of geen weer, DoeNederland heeft altijd het perfecte spel dat jullie buiten kunnen spelen.


Zo is bij de Hunted Citygame samenwerking van groot belang. Tijdens dit spel ben je een crimineel of een premiejager. Als crimineel moet je uit de handen van de premiejagers zien te blijven, maar als premiejager ga je op jacht naar de criminelen. Een interessant en interactief spel! Andere spellen voor buiten met een groot aantal volwassen zijn zonder andere Da Vinci Code en Escape City.Spel voor grote groep binnen volwassenen

Groepsspelen zijn ideaal voor zowel verenigingen en clubs om de motivatie van hun leden te verhogen, maar ook voor een bedrijfsuitje zijn de leukste spelletjes van DoeNederland uitermate geschikt.


Behalve buiten kunnen jullie natuurlijk ook binnen een leuk spel met elkaar spelen. Zo komen er tijdens De Grote Spelshow allerlei spelletjes bekend van tv aan bod, strijden jullie tegen elkaar én gaan jullie lekker eten tijdens de Minute to Win it! Dinner Game en wordt er een escape room met virtual reality gecombineerd in VR Escape Game: Casa de Papel.

Tips spellen grote groep volwassenen

De leukste spelletjes voor een groot aantal volwassenen voor zowel binnen als buiten vind je dus bij DoeNederland. Inventariseer eerst met hoeveel deelnemers jullie in totaal zijn, bekijk het aanbod van DoeNederland en kijk in welke richting/categorie de meeste geïnteresseerd zijn. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een poll (op de werkvloer) te houden.


Zo kun je onder andere laten kiezen uit een groepsspel, quiz, workshop, city game, dinner game of een speurtocht.

1. Speel een spannend spel

Bij DoeNederland vind je altijd een spannend groepsspel waar jullie veel plezier mee beleven. Denk eens aan de Team Challenge Citygame. Dit spel draait om samenwerking: jullie zullen in teamverband raadsels moeten oplossen.


Jullie verdelen je in twee teams, die zich elk weer verdelen in twee groepen. Jullie krijgen een tablet en een aantal mysterieuze voorwerpen mee. Door de hele stad van Den Bosch, Eindhoven of Nijmegen zijn opdrachten te vinden, waar jullie 999 punten mee kunnen verzamelen. Geef bijvoorbeeld om de beurt antwoord op de quizvragen of probeer samen uit het doolhof te komen.


Bovendien is een goed contact met het andere team of de andere teams van groot belang. Want jullie kunnen elkaar ongetwijfeld helpen bij bepaalde opdrachten.


2. Test je kennis tijdens een Quiz

Wil je met volwassenen een spelletje doen, dan is een quiz altijd een aanrader. Speel tijdens de 80's, 90's en 00's Quiz de vragen rondes, muziek rondes en beantwoord vragen over fragmenten uit films en videoclips.


Of doe de Pubquiz, waarbij de allerleukste onderwerpen aan bod komen. Ideaal voor volwassenen om zo hun kennis te testen. Tijdens deze twee uur durende Pubquiz worden jullie begeleid door onze enthousiaste quizmaster.

80's, 90's en 00's Quiz


3. Volg een workshop

Denk je bij workshops vooral aan sieraden maken of pottenbakken en dat het "vooral voor meisjes" is? Verkeerd gedacht. De workshops van DoeNederland bieden voor ieder wat wils.


Leer je eigen Bossche bol maken tijdens de Bossche bollen workshop in Den Bosch (ook leuk voor kinderen!) of doe de workshop Koe schilderen. Tijdens deze workshop is het de bedoeling dat je je eigen koe tot een waar kunstobject beschildert. Natuurlijk kunnen jullie tussendoor bij een workshop genieten van een hapje en een drankje.

4. Verken de stad met een City game (buiten)

De leukste spellen om in de stad met elkaar te spelen zijn ongetwijfeld onze populaire citygames. Een citygame is een interactief spel waarbij de binnenstad van Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch of een andere locatie (neem hiervoor contact met ons op) het speelveld is.


Tijdens de citygames speel je een bordspel zoals Ganzenborden na, waarbij de plattegrond van de gekozen stad is omgetoverd tot speelbord. In onze citygames is veel variatie. Speel de hilarische opdrachten tijdens Party & Co of combineer een citygame en een quiz in het arrangement Da Vinci Code - Diner - De Grote Spelshow.


5. Eten en spelen tijdens een Dinner game (binnen)

Een bordspel of ander spel met meerdere deelnemers hoeft niet saai te zijn. Denk aan onze dinner games zoals het Moorddiner. De politie spreekt van een misdaad en verwacht dat de dader nog vlakbij is.


Met zijn allen zitten jullie aan tafel en allemaal zijn jullie verdachten. Iedereen krijgt een eigen rol toebedeeld. Wie is degene die de moord gepleegd heeft en wie lost de moord op?

6. Ga de uitdaging aan in een Escape room (binnen)

Voor liefhebbers van groepsspelen die wel van een uitdaging houden, biedt DoeNederland met de Escape rooms voor ieder wat wils. Tijdens een Escape room moeten jullie als groep samenwerken en zien te ontsnappen uit de afgesloten kamer.


Jullie worden op de proef gesteld door middel van verschillende puzzels en raadsels. Het oplossen van de uitdagende opdrachten vergt bovendien de nodige communicatieve en probleemoplossende vaardigheden van alle deelnemers.


De Escape rooms van DoeNederland kun je met een groot aantal mensen spelen. In een tijdslot van 1 uur kunnen in Den Bosch 24 spelers tegelijkertijd een Escape room spelen, in Nijmegen 28 personen en in Eindhoven maar liefst 40 deelnemers.


7. Maak een vaartocht/rondvaart (buiten)

Een rondvaart over de Binnendieze of de Dommel is een van de meest ontspannen manieren om Den Bosch te verkennen. Tijdens de vaartocht glijd je door smalle grachten en onder lage bruggen door. Je vaart langs historische gebouwen zoals de Sint-Janskathedraal en het oude Stadhuis en je luistert naar verhalen over de interessante stadsgeschiedenis.


Onze rondvaarten zijn te boeken in een arrangement in combinatie met een spel die geschikt is voor grote groepen. Kijk hiervoor eens naar de arrangementen Rondvaart Binnendieze - Sherlock Citygame of Rondvaart Dommel - Wandelspeurtocht.

8. Doe een speurtocht (buiten)

Of jullie nu op de fiets, de step of de fiets willen stappen of juist de benenwagen willen pakken: DoeNederland biedt verschillende speurtochten die te doen zijn met grote groepen. Bij elke speurtocht krijgen jullie een kaart mee met vragen. Beantwoord je deze juist, dan worden jullie beloond met de juiste én prachtige route. Uiteraard staat er voor de winnaar een mooie prijs klaar.


Nog leuker is het om een speurtocht te doen in combinatie met een andere activiteit. Neem hiervoor snel een kijkje bij onze arrangementen zoals Wandelspeurtocht - Minute to Win it! Dinner Game, Stepspeurtocht Strijp-S - VR Experience of de Wandelspeurtocht - De Grote Spelshow.Vraag een offerte aan

Enthousiast geworden over het aanbod van DoeNederland en wil je graag een spel of andere activiteit voor volwassenen reserveren? Neem dan snel contact met ons op. Binnen 24 uur sturen wij je een voorstel op maat.

Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes