Kerstborrel ideeën

"It's the most wonderful time of the year..." De kerstperiode! Gezellig familie of andere gasten over de vloer en borrelen met lekkere hapjes en leuke mensen. Maar ook vier je wellicht kerst met je collega's en relaties en organiseer jij een kerstborrel of nieuwjaarsborrel. In dat geval komen onze tips voor kerstborrel ideeën goed van pas.


Dus ben je op zoek naar kerstborrel werk ideeën en kun je niet wachten om feest te vieren en plezier te maken met een grote groep mensen? Bedenk dan snel wat je wilt doen tijdens de kerstborrel. Natuurlijk kun je zoeken naar grote events maar ook een bedrijfsuitje is een goed idee. Wij zetten tips voor uitjes voor een kerstborrel en om een kerstborrel te organiseren voor je op een rij.


De 10 tips voor het organiseren van een kerstborrel

Heb jij de eer een van de meest spectaculaire kerstborrels van het jaar te organiseren, dan kan dit best wat tijd kosten. Daarom is het goed voorbereiden en plannen van het feest met kerst van groot belang.


Moet je een groepsuitje als borrel regelen voor op kantoor of juist een online kerstborrel die je met grote groepen kunt spelen? Of wensen de mensen een leuke workshop? En had je al aan de muziek gedacht?


Wij delen 10 tips over hoe de organisatie van een kerstborrel het beste kan worden aangepakt.

1. Begin op tijd

Omdat je van alles moet regelen, is misschien wel de beste tip om op tijd te beginnen met de organisatie van de kerstborrel. Inventariseer alvast of je flink wat te besteden hebt of juist niet, of je specifieke hapjes wenst en of het kerst evenement op een andere locatie plaatsvindt dan in het bedrijfspand zelf. Met deze globale ideeën kun je verder gaan met plannen.

2. Verdeel de taken

Regel je met meerdere collega's de kerstborrel, dan zorgt dit ongetwijfeld voor een goede sfeer. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om iedereen die meewerkt aan de organisatie dat te laten doen waar hij of zij goed in is.

3. Kies een thema

Of de kerstborrel nu klein of groot is, een thema introduceren voor het feest is altijd leuk. Het verschaft de kerstige borrel een herkenbare uitstraling en het geeft collega's een goede reden om het er weken van te voren over te hebben. Wil je dat ze zich kleden naar een bepaalde dresscode? Ook dit is handig om alvast te bedenken bij de keuze van een thema.

4. Regel een locatie

Waar vindt de borrel plaats? De locatie is van groot belang. Veel locaties gaan namelijk dicht rond kerst en nieuwjaar. Welke locatie geschikt is hangt af van hoeveel mensen je verwacht. Let er bij grote groepen bijvoorbeeld op dat er parkeer- en openbaar vervoersmogelijkheden zijn.

5. Regel hapjes en drankjes

Worden het bitterballen en chips met een drankje erbij tijdens de borrel, ga je borrelen met wat luxere hapjes en goede glazen wijn of wordt het een diner aan een mooi gedekte tafel? Wat het ook wordt, zorg er sowieso voor dat je de hapjes en drankjes regelt.


Je kunt de hapjes natuurlijk zelf maken, maar een cateraar inhuren is een nog beter idee. Deze mensen komen dan de hapjes brengen en serveren deze, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Bij catering heb je altijd verschil in kwaliteit, dus orienteer je goed van te voren. Jij steelt met de hapjes deze kerst sowieso de show!

6. Zorg voor kerstmuziek

Tijdens een kerstborrel mag behalve de mensen en natuurlijk de borrelhappen, de entertainment in de vorm van muziek niet ontbreken. Hierdoor krijgt iedereen zin om te dansen, wat de sfeer nog meer ten goede komt. Ga eerst voor langzame kerstnummers en kies daarna voor dansbare uptempo kerstmuziek.

7. Verstuur de uitnodiging op tijd

Besteed wat extra aandacht aan de uitnodiging voor de kerstborrel en zorg voor de beste timing. Je wilt namelijk niet te vroeg zijn dat de gasten het feest vergeten, maar ook niet zo dicht bij de datum van de kerstborrel (te laat) dat de gasten al andere plannen hebben. Ongeveer 6 tot 8 weken van te voren en een week van te voren nog een reminder is prima om aan te houden.

8. Versier de locatie in het gekozen thema

Zijn de locatie en gasten voor de gezellige avond die in het verschiet ligt geregeld, dan moet de locatie nog versierd worden. Welk thema je ook hebt gekozen, het belangrijkste is om consistent te zijn met de kleuren en de identiteit van het bedrijf terug te laten komen. Kies een aantal basiskleuren en voer dit overal door.

9. Zorg voor interactie op de borrel

Als werkgever kun je met een borrel tijdens kerst aantonen dat je je werknemers waardeert. Wees daarom aan het begin van de avond even kort de spreker en spreek je sympathie naar je medewerkers uit.


Maak ook wat grapjes tussendoor, dit is leuk voor de interactie. Bovendien zullen de medewerkers hier later nog steeds over praten. Daarna is het tijd voor de muziek en kunnen de voetjes van de vloer!

10. Laat de borrel vastleggen door een fotograaf

Helaas komt er ook weer een einde aan het kerstfeest van je werk. Wil je er nog lang over na kunnen praten, laat de kerstborrel dan vastleggen door een fotograaf. Deze loopt dan de hele avond rond en legt de mooiste momenten vast. Zo hebben jullie altijd iets om aan terug te denken.

Een uitje organiseren in combinatie met een kerstborrel

Is er budget voor meerdere borrels, dan is behalve een kerstborrel een nieuwjaarsborrel ook een goed idee. Mag het kerstborrel evenement zelf wel wat langer duren? Organiseer dan een uitje in combinatie met een kerstborrel. Zo is het langer feest en geniet iedereen optimaal.


Eerst een uitje en daarna een borrel met hapjes en drankjes zoals wijn, bier en fris: klinkt goed toch? Wij zijn een echte professional als het aankomt op uitjes, dus we geven je graag tips voor de leukste kerstborrel ideeën.

Kerstborrel ideeën

Ben je op zoek naar kerstborrel ideeën én een uitje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld om eerst een Escape room te doen of te gaan steppen en af te sluiten met een kerstborrel? Of kies voor een dinner game waarbij het eten en drinken al is inbegrepen. Mogelijkheden genoeg!

Dinner games

Met een Dinner game speel je in de avond een van de (VR)-spellen tijdens een heerlijk diner. Terwijl de medewerkers van het restaurant een driegangendiner inclusief drankjes aan tafel serveren, spelen jullie een spel zoals de Wie is de...? Dinner Game.


Je geniet van een hapje en een drankje en ondertussen probeer je te raden welke collega de ... is. Een dinner game naar het welbekende televisieprogramma en een leuk idee voor een kerstdiner.


City games

Het zit al in de naam: een city game is een uitje in de "city". Wij bieden verschillende stadsspellen aan zoals de Hunted Citygame, Party & Co en de Da Vinci Code. Of wellicht doen jullie liever de Sherlock Citygame of de Team Challenge City Game. Bovendien is dit laatste stadsspel een echte teambuilding activiteit.


Een city game tot een van de leukste kerstborrel ideeën. Want na het uitje in de middag kunnen jullie 's avonds tijdens de kerstborrel hier nog lekker lang over napraten.

Steppen

Graag iets sportiefs voordat jullie gebruikmaken van een van onze kerstborrel ideeën voor 's avonds? Kijk dan naar de mogelijkheden voor een Steppen speurtocht in Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven of op een eigen gekozen locatie.


Stap op de step en beantwoord onderweg de vragen die je mee hebt gekregen. Op die manier vind je de juiste route. Wil je een Stepspeurtocht op een andere locatie doen, neem dan contact met ons op.

Escape room

Het spelen van een Escape room is een populair uitje en mag dan ook niet ontbreken in deze lijst met kerstborrel ideeën. Het is namelijk een echte indoor activiteit voor iedereen die houdt van spanning, avontuur, puzzels en teamwork.


Stap bijvoorbeeld in The Battle Room, kies meteen voor het complete arrangement The Escape Game - Borrelen of maak een keuze uit een van onze Escape rooms in Eindhoven, Nijmegen of Den Bosch.


Was je voor kerstborrel ideeën op zoek naar iets voor een online kerstborrel? Dan biedt de online Escape room Escape Online @Home: El Dorado uitkomst.

Sluit de kerstborrel af met een Escape Kerstpakket

De laatste tip in ons rijtje met kerstborrel ideeën: het Escape Kerstpakket. Sluit de borrel af met dit pakket en je werknemers hebben de volgende dag ook nog iets te doen!


Jouw werknemers moeten er namelijk op een spannende wijze achterkomen wat er in het kerstpakket zit. Ze moeten raadsels en puzzels oplossen en uiteindelijk ontvangen zij een code waarmee zij het pakket kunnen ontgrendelen.


Bovendien kun je het helemaal persoonlijk maken met een persoonlijke boodschap of videoboodschap. Ook het logo van jouw bedrijf kunnen wij voor je toevoegen.

Maak gebruik van de kerstborrel ideeën van DoeNederland

Inspiratie gekregen van al deze kerstborrel ideeën en benieuwd naar wat wij voor jouw kerstborrel kunnen betekenen? Wat dacht je bijvoorbeeld van eerst een creatieve workshop en daarna lekker borrelen in een kerstige setting met je collega's? Of de stad in voor een zinderend stadsspel en daarna gezamenlijk genieten van de kerstsfeer tijdens een borrel?


Neem dan snel contact met ons op. Wij voorzien je altijd binnen 24 uur van een offerte op maat.

Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes