Bedrijfsuitje organiseren

In een snel veranderende wereld waar bedrijven harder dan ooit werken om hun concurrentie voor te blijven, is het noodzakelijk om ook tijd te nemen voor plezier en ontspanning. Daarom kun je een leuk bedrijfsuitje organiseren. Bedrijfsuitjes bieden niet alleen een pauze van de dagelijkse routine, maar bieden ook talloze voordelen zoals het bevorderen van de teamgeest, het belonen van werknemers en het versterken van onderlinge relaties.


Er zijn talloze teambuilding activiteiten die de banden tussen collega's kunnen versterken en het team als een geheel kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een spannende competitie, zoals een quiz of een spel, die de teamleden stimuleert om samen te werken en strategisch na te denken. Dergelijke activiteiten zijn niet alleen leuk, maar helpen ook om de communicatie, het probleemoplossend denken en de creativiteit binnen het team te bevorderen.


Daarnaast zijn bedrijfsuitjes ook een uitstekende gelegenheid om de werknemers van je bedrijf beter te leren kennen en de motivatie te verhogen. Of je nu een uniek bedrijfsuitje plant, of je wilt een van de leukste bedrijfsuitjes organiseren, het vergt altijd enige planning en organisatie. Een goed georganiseerd bedrijfsuitje kan bijdragen aan een beter begrip en respect tussen de teamleden, wat kan leiden tot een prettigere werksfeer en een hogere productiviteit.


Het organiseren van een bedrijfsuitje is niet alleen een kans om werknemers te belonen voor hun harde werk, maar het is ook een investering in het bedrijf zelf. Een team dat goed samenwerkt, elkaar respecteert en waardeert, en gemotiveerd is, kan veel meer bereiken dan een team dat deze elementen mist. Daarom is het belangrijk om tijd en moeite te investeren in het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsuitje. Of je nu kiest voor een spannende escape room, een creatieve workshop of een actief teamuitje in de stad, bij DoeNederland helpen we je graag om het perfecte bedrijfsuitje te organiseren.

Waarom een bedrijfsuitje organiseren?

Bedrijfsuitjes zijn al decennialang een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur. Ze hebben een positieve invloed op de sfeer op de werkvloer en kunnen helpen bij het bereiken van verschillende doelstellingen binnen het bedrijf.


Het bedrijfsuitje, of het nu een jaarlijks evenement is of een spontaan georganiseerd personeelsuitje, is een perfect moment om de normale werkomgeving te verlaten en iets bijzonders te doen. Door deze uitjes kan teambuilding plaatsvinden buiten de gebruikelijke kaders. Dit kan gaan van gezellige borrels tot uitdagende escape rooms, en van spannende stadsspellen tot creatieve workshops. Elk van deze activiteiten draagt bij aan de ontwikkeling van teamvaardigheden en het bevorderen van samenwerking.


Voor collega's biedt een bedrijfsuitje de mogelijkheid om elkaar op een andere manier te leren kennen, om samen te werken en problemen op te lossen in een ontspannen 

en leuke omgeving. Een goed georganiseerd bedrijfsuitje kan het hoogtepunt van het jaar worden, een dag waarop herinneringen worden gecreëerd en hilariteit gegarandeerd is.


In de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de voordelen van bedrijfsuitjes. Het wordt steeds duidelijker dat deze uitjes niet alleen zorgen voor een leuke dag, maar ook een aanzienlijke invloed hebben op de teamdynamiek, de werktevredenheid en de algehele prestaties van het bedrijf.


Bij DoeNederland begrijpen we deze voordelen en zijn we er trots op dat we bedrijven kunnen ondersteunen bij het organiseren van hun jaarlijkse bedrijfsuitje of teamuitje. Met een breed scala aan activiteiten en ervaren medewerkers die jou kunnen helpen bij elke stap van het proces, zorgen we ervoor dat elk bedrijfsuitje een succes wordt.


Redenen voor een bedrijfsuitje organiseren zijn onder andere:


1. Het versterkt de teambuilding

Een bedrijfsuitje kan fungeren als een krachtige teambuilding activiteit. Door samen te werken aan gemeenschappelijke doelen buiten de normale werkomgeving, krijgen teamleden de kans om hun onderlinge relaties te versterken en nieuwe vaardigheden te leren.


Of je nu kiest voor een escape room of een creatieve workshop voor het bevorderen van de creativiteit en samenwerking: een goed georganiseerd teamuitje met de juiste invulling, kan de teambanden versterken en bijdragen aan een betere samenwerking tussen al het personeel.


2. Je kunt je werknemers belonen

Na hard werken verdienen je werknemers ontspanning en gezelligheid. Een goed georganiseerd bedrijfsuitje inclusief leuk feestje, is een uitstekende manier om hen te belonen voor hun inspanningen en hun bijdragen aan het bedrijf.


Het toont ook je waardering en erkenning voor hun harde werk, wat op zijn beurt kan leiden tot een hogere werktevredenheid en productiviteit.3. Iedereen leert elkaar beter kennen

Een bedrijfsuitje biedt een geweldige gelegenheid voor werknemers om elkaar op een informele en ontspannen manier beter te leren kennen. Door het doorbreken van de formele barrières die vaak aanwezig zijn op de werkvloer, kunnen werknemers persoonlijke banden smeden, wat kan leiden tot een betere werksfeer en meer samenhang binnen het team.4. De motivatie wordt verhoogd

Tot slot kan een leuk en spannend bedrijfsuitje die is afgestemd op de wensen van het personeel, ook bijdragen aan het verhogen van de motivatie van werknemers. Het concept van bedrijfsuitjes biedt een broodnodige onderbreking van de dagelijkse routine en kan fungeren als een verfrissende verandering van omgeving.


Het kan ook een gevoel van waardering en beloning bieden, wat kan bijdragen aan een positieve werkmentaliteit en een hoger niveau van motivatie onder de werknemers.

Top 5 bedrijfsuitjes bij Doe Nederland

Bij DoeNederland bieden we een breed scala aan bedrijfsuitjes die zijn ontworpen om zowel plezierig als waardevol te zijn. Of je nu op zoek bent naar een uitdaging, een avontuur of een ontspannen dag uit, we hebben verschillende mogelijkheden die passen bij de unieke behoeften en voorkeuren van je team. Denk aan een compleet arrangement voor een bepaalde afdeling of een paar verschillende activiteiten waar collega's uit kunnen kiezen.


Bekijk hieronder een overzicht van onze vijf meest populaire teamuitjes die het meest geschikt zijn voor het hele bedrijf.


1. Doe een escape room

Een van onze favorieten zijn onze escape rooms. Een escape room is een boeiende ervaring waarbij teams samenwerken om een reeks puzzels op te lossen om uit een kamer te ontsnappen.


Met de klok die tikt, vormt dit uitje een spannende uitdaging die zowel de probleemoplossende vaardigheden als de teambuilding bevordert. Ook kun je er een competitie van maken, door The Battle Room te kiezen.


2. Volg een creatieve workshop

Van kookworkshops tot creatieve schilderworkshops, onze workshops zijn ontworpen om nieuwe vaardigheden te leren en iedereen te vermaken in groepsverband. Ze bieden ook een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen buiten de werkomgeving.


Voor de culinaire liefhebbers bestaan er heerlijke mogelijkheden voor een kookworkshop, waarbij groepen samenwerken om een verrukkelijk diner te bereiden. Onder begeleiding van ervaren chefs leren deelnemers nieuwe vaardigheden en genieten ze van een heerlijke lunch of diner. Dit is een uitstekende manier om de vriendschap binnen je team te vieren, terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd.


En heb je al eens geprobeerd een Bossche bol te bereiden? Bekijk hiervoor snel de mogelijkheden voor de workshop Je eigen Bossche bol maken.3. Doe een quiz

Een quiz kan een leuke en spannende competitie bieden die het beste in je team naar boven haalt. Of je nu kiest voor een algemene kennisquiz of een themaquiz, het is een uitstekende manier om je team samen te brengen en hun kennis op de proef te stellen.


4. Doe een city of dinner game

Wanneer avontuur op de planning staat, bieden een City Game of Dinner Game uitkomst. Deze spellen bieden de perfecte combinatie van uitdaging en plezier. Bij een city game navigeren de teams door de stad en voeren zij verschillende opdrachten uit.


Tijdens een dinner game moeten jullie in teamverband opdrachten uitvoeren en puzzels oplossen, terwijl jullie ondertussen genieten van een heerlijk diner op locatie.

5. Doe een sportieve activiteit

Voor degenen die houden van een beetje actie, bieden we verschillende sportieve activiteiten. Of je nu wilt klimmen, fietsen of iets compleet anders wilt proberen, we hebben een activiteit die past bij je team.


Denk bijvoorbeeld aan een van onze speurtochten, zoals de Wandelspeurtocht of Fietsspeurtocht. In groepjes gaan jullie op pad, waarbij jullie een kaart met vragen meekrijgen. Beantwoorden jullie deze juist, lopen of fietsen jullie als vanzelf de juiste prachtige route.Tips om een onvergetelijk Bedrijfsuitje te organiseren

Om het perfecte bedrijfsuitje of teamuitje te organiseren, zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden:

1. Bepaal het doel van het bedrijfsuitje

Of je nu wilt focussen op teambuilding, motivatie, beloning of het gewoon gezellig wilt hebben, het bepalen van het doel helpt je bij het plannen van het juiste uitje.

2. Uit wie bestaat het team/gezelschap?

Bepaal eerst wie er allemaal mee gaan. Nodig je bijvoorbeeld ook de partners uit en mogen eventuele kinderen mee? Het is handig om dit eerst te doen, want dan kun je daar bij het plannen van de datum en het budget rekening mee houden.

3. Bepaal het budget

Het budget bepaalt grotendeels wat mogelijk is voor het bedrijfsuitje. Zorg ervoor dat je een budget hebt dat aansluit bij je doelstellingen en het aantal deelnemers.


Waarschijnlijk is het budget al bekend. Reken dit om naar een bedrag per persoon. Houd er rekening mee dat je ook budget moet reserveren voor eten en drinken en eventueel vervoer.


Gaan er ook kinderen mee, dan kun je voor hen vaak een lager bedrag reserveren. Kinderen krijgen vaak korting op activiteiten, maaltijden en entreekaarten.

4. Prik de datum en het tijdstip

Overleg of jullie bedrijfsuitje op een werkdag of in het weekend gaat plaatsvinden. Zorg ervoor dat je een datum en tijd kiest die voor iedereen geschikt is. Houd rekening met de agenda's van iedereen en probeer zo veel mogelijk mensen bij het evenement te betrekken.


Op een werkdag zullen de meeste collega’s uiteraard kunnen. Plan je een datum in het weekend, dan wordt het vaak al lastiger. Zeker als ook partners en kinderen meegaan. Wil je zeker weten dat iedereen kan, gebruik dan bijvoorbeeld Datumprikker.nl.


Is de groep te groot om iedereen inspraak te laten hebben op de datum, prik dan een datum op een wat langere termijn. De kans dat de meesten kunnen is een rustige periode natuurlijk groter dan in drukke tijden. Periodes rond de schoolvakanties en feestdagen zijn voor veel mensen vaak druk.

5. Bepaal het programma van de dag

Maak een schema voor de dag, inclusief de activiteiten, pauzes en maaltijden. Vergeet niet om wat vrije tijd op te nemen voor de deelnemers om te ontspannen en te socialiseren.


Het maakt natuurlijk veel verschil of je een kleine of grote groep hebt, veel mensen van dezelfde leeftijd of een heel gevarieerd gezelschap. Om het iedereen naar de zin te maken, kun je de groep ook opdelen in kleine groepen.


Zo kan iedereen doen wat hij/zij leuk vindt. Iets sportiefs of juist cultureels, een workshop of een escape room. Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden om jullie bedrijfsuitje gezamenlijk af te sluiten.

6. Maak een draaiboek

Een draaiboek helpt je om de dag soepel te laten verlopen. Het moet details bevatten zoals de tijd en locatie van elke activiteit, contactpersonen, vervoersdetails en eventuele andere belangrijke informatie.

7. Verstuur de uitnodiging

Zorg ervoor dat je de uitnodigingen ruim van tevoren verstuurt, zodat de deelnemers voldoende tijd hebben om hun aanwezigheid te bevestigen en eventuele vragen te stellen. Het organiseren van een bedrijfsuitje is een uitstekende manier om de teamgeest te versterken, je werknemers te belonen en je bedrijfscultuur te verrijken.


Of je nu kiest voor een teambuilding activiteit, een leuke competitie, een actief bedrijfsuitje of een uniek bedrijfsuitje, bij DoeNederland helpen we je om het perfecte uitje met teambuilding activiteiten te organiseren dat past bij jouw bedrijf en je werknemers.

8. WKR

Bij het organiseren van bedrijfsuitjes is binnen de fiscale regels de WKR (Werkkostenregeling) van belang. Personeelsactiviteiten die bij jullie in het bedrijf worden georganiseerd, worden niet als bedrijfsuitje gezien. Ze tellen dus ook niet mee als beloning voor de werkkostenregeling.


Heb je een kantine, bedrijfshal, bedrijfsterrein of flinke kantoorruimte, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Wij hebben diverse activiteiten die we ook op locatie kunnen verzorgen, zowel binnen als buiten.


Tips om de WKR druk te verminderen:

  1. Combineer je uitje met een vergadering inclusief lunch en/of diner. Catering en zaalhuur bedragen meestal 50% van de totale som, dit is al een eerste besparing.
  2. WKR onbelast zijn uitjes die volledig op de werkplek plaatsvinden. Denk eens aan een Pubquiz die je op het kantoor kan organiseren inclusief borrel.
  3. Uitjes die als teamtraining kunnen worden bezien vallen buiten de WKR. Verbetering van kennis en vaardigheden voor het werk zijn van belang alsmede dat training onder werktijd plaatsvindt. Denk aan zaken als teamrollen en coaching.
  4. Laat je uitje met een ander component uit de WKR combineren, bijvoorbeeld het kerstpakket. In plaats van een kerstpakket kun je ook een uitje aanbieden aan het eind van het jaar.
  5. Richt een personeelsvereniging op en laat zowel het bedrijf als medewerkers een gelijkwaardig aandeel hierin storten. De bijdrage door de werkgever aan de personeelsvereniging behoort tot het loon en is belast. De kosten van uitjes betaald uit de verenigingskas vallen buiten de WKR. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Bedrijfsuitje organiseren met behulp van DoeNederland

In een steeds veranderende wereld is een bedrijfsuitje meer dan alleen ontspanning. Het draagt bij aan teamgeest, onderlinge relaties en de sfeer op de werkvloer.


Bij DoeNederland vinden we dat belangrijk en helpen wij jou graag om een perfect bedrijfsuitje te organiseren, afgestemd op de behoeften en doelstellingen van het team.


Of het team nu bestaat uit een groot aantal deelnemers of dat je specifieke activiteiten in gedachten hebt, onze opties garanderen een geslaagd teamuitje.


Denk aan hilarische quizzen, workshops, avontuurlijke citygames, sportieve uitdagingen en nog veel meer. Schakel de hulp in van DoeNederland en laat jouw bedrijfsuitje tot een succes maken. Neem snel contact met ons op voor de mogelijkheden.

Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes