Goedkope uitjes

Een leuk dagje weg met het hele gezin is altijd fijn. Ook hoef je het helemaal niet duur te maken. Er zijn genoeg goedkope uitjes te vinden voor zowel kleine kinderen, oudere kinderen als volwassenen.


Zo zijn er genoeg gratis uitjes te bedenken zoals een speeltuin, kinderboerderij of natuurrijk speelbos. Of kies voor een van de gratis festivals in Nederland zoals de Koningsfeesten, een foodtruck festival of bevrijdingsfestivals.


Ook bij DoeNederland bieden wij genoeg goedkope uitjes waar mee jullie een dagje plezier beleven voor een lage prijs per persoon. Wij zetten allerlei tips voor familie uitjes en een goedkoop dagje op een rij. Kijk snel of er een leuk uitje voor jullie tussen zit.

Goedkope uitjes in Nederland

Leuke uitjes hoeven niet duur te zijn. Sterker nog, veel uitjes zijn gratis. Wij zetten een aantal gratis uitjes in Nederland en een aantal low budget uitjes van DoeNederland voor je op een rij.

Kies voor een leuk uitje in Utrecht

Op de Utrechtse Heuvelrug vind je de Pyramide van Austerlitz. Deze "pyramide" ligt op het hoogste punt van de Utrechtse heuvelrug en het monument stamt uit de tijd van Napoleon van begin 1800.


Bij Paardenkamp Soest genieten 120 paarden en pony's van 20 jaar en ouder lekker van hun pensioen. Een leuk low budget uitje, maar liefst 7 dagen in de week ben je welkom op de museumboerderij of kun je een rondleiding krijgen langs de lieve bejaarde paarden.


Zoek je een ander goedkoop uitje in Utrecht, bezoek dan eens het Nijntje Museum. Dit is een echte ontdekkingstocht voor peuters en kleuters. In de tien themaruimten ontdekken zij de wereld om hen heen. Denk aan Nijntje in haar eigen huis en in de dierentuin.Low budget uitjes in Flevoland

Ook in Flevoland zijn er genoeg uitjes voor een lage prijs te bedenken. Helaas is het bekende PIT Veiligheidsmuseum in Almere met diverse voertuigen definitief gesloten, maar kunnen de kinderen zich wel prima uitleven in het Grote Kabouterbos Dronten! Wandel het kabouterpad, speel in de speeltuin met kabouterpaddenstoelen en sluit de dag af met een overheerlijke pannenkoek.


Zuid-Limburg: uitjes voor het hele gezin

Zuid-Limburg is een bekende provincie die garant staat voor een fijn dagje weg. Wat dacht je van Mergelrijk Valkenburg, waar je op ontdekkingstocht gaat door één van de mooiste ondergrondse gangenstelsels van Valkenburg? Of ga spelen in Speeltuin Roeffen Mart: waar je midden in de natuur gratis kunt spelen op allerlei speeltoestellen. Doordat veel mensen doneren aan de Mart Roeffen stichting, blijft deze speeltuin gratis toegankelijk.


Genieten aan de kust in Noord-Holland

Een goedkoop uitje is natuurlijk het strand. Dit kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Kies voor een plaats in Noord-Holland waar ook een strand aanwezig is zoals Zandvoort, of Egmond aan Zee. Laat de kids in het zand spelen, neem een verfrissende duik in de zee en pak zelf lekker die zonnestralen mee.


Nog een gratis uitje in Noord-Holland is de Zaanse Schans. Dit is een uniek dorp in Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Struin langs de winkeltjes, zie hoe kaas gemaakt wordt en maak een mooie fiets- of vaartocht.


Groningen: goedkope uitjes voor een paar euro per persoon

Heb je al eens gehoord van geocachen? Dit is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de realworld elkaar tegenkomen. Ook in Groningen vind je zogenaamde geocaches. Bij sommige caches krijg je een hint, maar bij de meeste moet je gewoon goed rondkijken.


Of bezoek in Groningen Vesting Bourtange, een fort in het dorp Bourtange. Het werd gebouwd in opdracht van Willem de Zwijger en voltooit in 1593. Kinderen tussen de 0 en 5 jaar hebben gratis toegang, kinderen tussen de 6 en 11 jaar betalen € 4,50 per persoon.


Goedkoop op pad in de Bollenstreek

Iedereen weet wel wat een bunker is. Maar ben je er ooit in geweest? Normaal gesproken zijn deze bunkers dicht, maar tijdens Nationale Bunkerdag kan je een exclusief kijkje nemen in verschillende bunkerlocaties in Nederland. In Zuid-Holland is wandelen langs de Atlantikwall dan een echte aanrader. Jij en de kinderen komen alles te weten over het leven in de bunkers van vroeger. De prijzen voor kinderen t/m 12 jaar liggen tussen de 3 en 5 euro per persoon.


Graag geven we je ook tips voor een goedkoop dagje weg met behulp van DoeNederlandVind de weg met een stepspeurtocht

Een leuk low budget uitje is bijvoorbeeld de Stepspeurtocht door Eindhoven, Nijmegen of Den Bosch. Weer eens wat anders dan het dagelijkse rondje wandelen en ook erg leuk als groepsuitje.

Ga wandelen en speuren tijdens de Wandelspeurtocht

Een ander goedkoop uitje - en tevens leuk als teamuitje - is de Wandelspeurtocht. Neem lekker je eigen eten en drinken mee en ga met zijn allen wandelen door Den Bosch of Nijmegen. Jullie krijgen een kaart mee met vragen voor onderweg, waardoor je de juiste route loopt. Een vrij fijn budget uitje voor een lage prijs per persoon.

Leuk dagje weg: stadstour en Pubquiz

Ben je voor een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest op zoek activiteiten voor een goedkoop dagje weg? Dan is een stadstour in combinatie met een pubquiz een goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld een rondleiding doen door Strijp-S in Eindhoven of door de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. 's Avonds is het dan tijd voor een heuse pubquiz, waarbij de leukste onderwerpen aan bod komen zoals muziek, sport en films.

Doe een Escape room online

Vanaf € 6,45 per persoon kun je al een online Escape room doen. Maak teams van maximaal 5 personen en ontafel de geheimen van de verborgen goude stad El Dorado. Bij het oplossen van een puzzel of raadsel ontvang je een aanwijzing, waardoor je steeds dichter bij de eindbestemming komt.Laat je creativiteit de vrije loop tijdens het Koe schilderen

Een ander leuk goedkoop uitje waar jullie de hele middag zoet mee zijn is Koe schilderen. Elke deelnemer krijgt een eigen kleine kunstkoe waarop de mooiste creaties ontstaan. Natuurlijk zijn alle materialen om een bijzondere koe te creëren beschikbaar.

Goedkope uitjes Noord-Brabant

We noemden al wat provincies, maar ook in Noord-Brabant zijn er genoeg low budget uitjes voor een lage prijs per persoon mogelijk. Ga bijvoorbeeld met de jongere kinderen spelen en hutten bouwen in Natuurspeeltuin Zandbos in Deurne, ga eten en daarna spelen op de diverse speeltoestellen in Appeltje Bergen op Zoom of bezoek Museum Bevrijdende Vleugels. Dit museum is gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, met name aan Operatie Market Garden.


Natuurlijk tippen we je ook uitjes in Noord-Brabant van DoeNederland die maar weinig per persoon hoeven te kosten.

Bossche bollen workshop

Met de Bossche bollen workshop maken ontdek je op een speelse manier hoe je een echte Bossche bol bereidt. Alles komt aan bod: van het chocolade smelten tot slagroom kloppen. Natuurlijk mogen jullie aan het einde je eigen lekkernij opeten onder het genot van een kopje koffie of thee.


Willen jullie er helemaal een leuk dagje weg van maken? Dan is het arrangement Dollen met Bossche bollen een echte aanrader. Voordat jullie de Bossche bol gaan bereiden, maken jullie namelijk eerst een dolle wandeltocht door Den Bosch. Met een smartphone in de hand gaan jullie op zoek naar hilarische doe-opdrachten en leerzame meerkeuzevragen die door de stad liggen verspreid. Samenwerking is hierbij een must. Bovendien is het een ideale activiteit als je op zoek bent naar een teambuildingsuitje. Met de workshop Je eigen Bossche bol maken ontdek je op een speelse manier hoe je een echte Bossche bol bereidt.


Alles komt aan bod: van het chocolade smelten tot slagroom kloppen. Natuurlijk mogen jullie aan het einde je eigen lekkernij opeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Willen jullie er helemaal een leuk dagje weg van maken? Dan is het arrangement Dollen met Bossche bollen een echte aanrader. Voordat jullie de Bossche bol gaan bereiden, maken jullie namelijk eerst een dolle wandeltocht door Den Bosch. Met een smartphone in de hand gaan jullie op zoek naar hilarische doe-opdrachten en leerzame meerkeuzevragen die door de stad liggen verspreid. Samenwerking is hierbij een must. Bovendien is het een ideale activiteit als je op zoek bent naar een teambuildingsuitje.


Geniet van een rondvaart over de Binnendieze

De Binnendieze is één van de grootste publiekstrekkers van Den Bosch. Het is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van de Noord-Brabantse hoofdstad.


Een historische vaartocht Binnendieze mag dan ook niet ontbreken als je op zoek bent naar goedkope uitjes in Noord-Brabant. Wil je een rondvaart maken, dan kun je bij DoeNederland de tocht over de Binnendieze altijd boeken in een arrangement. Zo kun je de rondvaart combineren met de Sherlock Citygame, een bierproeverij of een Escape room.

Dinner game: lekker eten en een spannend spel

Een zinderend spel spelen onder het genot van lekker eten en drinken? Dat kan met een van onze dinner games. Terwijl jullie een driegangendiner voorgeschoteld krijgen, spelen jullie het door jullie gekozen spel. Heeft iedereen een drankje, dan start de eerste spelronde, dan wordt het voorgerecht geserveerd en vindt er weer een spelronde plaats. En zo gaat dit de hele avond verder.


Een leuke dinner game is bijvoorbeeld de Escape Dinner Game. Jullie krijgen puzzels en cryptische aanwijzingen en moeten zo de mysterieuze code ontrafelen. Terwijl het eten zakt, zijn jullie druk bezig om alles op te lossen. Maar pas op: maar één team kan de kluis kraken en er met de prijs vandoor gaan!


Een hilarische dinner game als bedrijfsuitje is de Ranking your Stars! Dinner Game. Voordat jullie het spel komen spelen, krijgen alle deelnemers een korte vragenlijst. Hierin gaan jullie vragen over jezelf beantwoorden en je collega's "ranken". Wij verwerken de antwoorden en hiermee verzorgen wij een unieke en hilarische spelshow.


Onder leiding van onze spelbegeleider gaan jullie in teams van twee tot drie personen de strijd aan. Weet jullie team het beste in te schatten wat de overige deelnemers gerankt hebben? Dan sleep je punten binnen en kun je ervandoor gaan met een leuke prijs!

Goedkope uitjes Gelderland

In heel Nederland zijn goedkope uitjes voor een lage prijs per persoon te vinden, zo ook in de veelzijdige provincie Gelderland. Onder andere bloemen plukken in de Beleefboerderij in Veenendaal, een wandeling door het prehistorisch dorp Haps en dieren op een kinderboerderij knuffelen zijn leuke dingen om te doen als goedkoop dagje weg.


En wat dacht je van Nationaal Park de Hoge Veluwe? De Posbank wordt hier beschouwd als een van de mooiste plekken, maar ook Radio Kootwijk is interessant om te bezoeken. Tevens vind je op de Veluwe Manege Belvédère. Hier kun je een ritje maken op de paarden die 1, 2 of 3 uur duren. Je hebt de keuzen uit beginnersritten, ritten inclusief lunch en dagtochten voor de ervaren ruiters.

Goedkope uitstapjes voor grote en kleine groepen

Goedkope uitjes voor een dagje weg zijn mogelijk voor zowel grote als kleine groepen. Houd bijvoorbeeld Facebook in de gaten. Hier komen vaak gratis evenementen voorbij. Als je je aanmeld voor een groep, word je automatisch op de hoogte gehouden.


Ook bij DoeNederland kun je terecht voor een goedkoop dagje weg. Je vindt bij ons al uitjes vanaf 3 tot 100 personen. Neem snel contact met ons op en maak je wensen kenbaar. Dan ontvang je binnen 24 uur een voorstel op maat.

Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes