Leuke spellen met grote groep

Leuke spellen met grote groep gezocht? Dan zit je bij DoeNederland helemaal goed. Wij hebben de beste spellen voor jou en je vrienden, familie of collega's. Zo kunnen jullie elkaar op een goede manier leren kennen, maar het belangrijkste: veel plezier beleven.


Wij bieden de leukste spellen voor een groep met veel deelnemers. Of je nu op zoek bent naar een spel voor een grote groep volwassenen of juist voor kinderen, wij hebben voor ieder wat wils.


Heb je een groot aantal spelers onder je hoede, dan helpen wij je graag met een spel op maat. Bovendien zijn deze ideaal voor teambuilding. Door samen te werken en opdrachten uit te voeren, komen jullie nog meer nader tot elkaar.

Top 11 leuke spellen met grote groepen

Ben je op zoek naar groepsspelen die geschikt zijn voor een groep van meerdere mensen? Bekijk dan snel deze selectie van de 11 leukste spellen die geschikt zijn voor een groot aantal spelers.


1. Doe een escape room

In een escape room moet je samen met je teamgenoten binnen een bepaalde tijd uit een afgesloten kamer zien te ontsnappen. In dit leuke groepsspel moet je puzzels oplossen en raadsels ontcijferen. Het aantal spelers dat een escape room kan spelen is verschillend. Zo kun je in Eindhoven bijvoorbeeld met 40 spelers in hetzelfde tijdslot verschillende kamers spelen.


2. Speel The Great Company Battle

The Great Company Battle valt echt onder gamification en is een leuk spel waarbij de binnenstad van Den Bosch, Eindhoven of Nijmegen het speelveld is.


Teams van zes deelnemers gaan tegen elkaar spelen, door met tablets op pad te gaan en opdrachten in de stad uit te voeren. Een echte teambuilding activiteit dus! Live wordt bijgehouden wie de opdrachten het beste uitvoert en uiteindelijk de meeste punten weet te behalen.


3. Maak je eigen Bossche bol

Willen jullie met het uitje naar Den Bosch, dan is Dollen met Bossche bollen erg leuk. Dit spel is geschikt voor een groep van minimaal 12 deelnemers.


Eerst voeren jullie in het centrum hilarische doe-opdrachten uit en krijgen jullie leerzame meerkeuzevragen over de Brabantse hoofdstad. Na de dolle wandeltocht is het tijd voor de workshop Je eigen Bossche bol maken, een activiteit die overigens ook los te boeken is.


4. Speel The Ultimate School Battle

Een leuk spel voor een groep leerlingen is The Ultimate School Battle. Het minimum aantal spelers voor deze activiteit is 50 personen en is geschikt voor bijvoorbeeld een brugklasintroductie of eindexamenactiviteit.


Het spel bevat zowel educatieve- als fun opdrachten en de leerlingen kunnen elkaar uitdagen. Er is volop interactie en de begeleider beoordeelt alles live. Tijdens het spel kan een team de tegenstander uitdagen voor kleine mini-games.

5. Doe een fietsspeurtocht

Een ander gezellig spel om met veel deelnemers te doen is een speurtocht zoals onze Fietsspeurtocht. Midden in het centrum van de stad naar keuze start jullie speurtocht. Stap op de fiets en beantwoord onderweg de vragen die je hebt meegekregen.


Zo fietsen jullie als vanzelf de juiste route langs alle highlights van Den Bosch, Eindhoven of Nijmegen.


6. Speel Ranking The Stars

Een aantal bekende Nederlanders hebben al eens meegedaan aan het bekende televisieprogramma Ranking The Stars. Wil je dit spel voor jullie vrienden-, bedrijfs- of teamuitje spelen?


Kies dan voor een van onze meest leuke groepsspellen Ranking your Stars! Het minimum aantal spelers dat hier benodigd is, is 12. Van te voren krijgen jullie een korte vragenlijst waarbij jullie jezelf en je groepsgenoten moeten "ranken". Onder begeleiding van onze spelleider motiveren jullie dan op de dag zelf op hilarische wijze jullie antwoorden.


7. Speel wie is de mol

Hebben jullie zin in een tactisch spel vol sensatie, mysterie en spanning, dan is Wie is de..? een geweldige groepsactiviteit. Tijdens dit spel ga je samen met de andere spelers op zoek naar de "mol" in je team. Dit is een speler die opzettelijk de opdrachten laat mislukken.


Jullie worden ingedeeld in teams en kunnen alvast jullie strategie met de andere deelnemers doorspreken. Maar pas op, de "mol" kan overal zitten, let dus goed op met wie je te maken hebt...


8. Doe een workshop

Ben je met een grote groep deelnemers en merk je dat er veel verschillende wensen zijn? Kies dan voor een combinatie van een groepsspel en een workshop.


Zo heb je in het arrangement Wandelspeurtocht - Koe schilderen een goede balans tussen een spel en een creatieve workshop. Natuurlijk mag je ook zelf twee activiteiten samenstellen die aan al jullie wensen voldoen.

9. Speel het Moordspel

Een van onze leukste groepsspelen die even wat voorbereiding vergt: het Moordspel.


Heb je het gehoord? Er is een moord gepleegd en jij kunt nu zelf de detective uithangen en de geheimzinnige moordenaar ontmaskeren! Het Moordspel is een spannend spel waarin iedereen verdachte is en niemand het plaats delict mag verlaten.


Het aantal spelers maakt niet uit, want dit spel komt het beste tot zijn recht met meerdere deelnemers. (Maar minimaal 12). Iedereen krijgt een rol toebedeeld en attributen die hierbij passen. Zorg ervoor dat je de verhaallijn goed volgt en speel de scènes vol overtuiging om de moord op te lossen.


Willen jullie tijdens het Moordspel genieten van een driegangendiner? Dan is het Moorddiner een goede optie, waarbij jullie het spel aan tafel spelen en de heerlijkste gerechten krijgen voorgeschoteld.

10. Verken de stad op een solex

Voor een grote groep met veel deelnemers is Solex rijden de ideale groepsactiviteit. Solex rijden kent eenvoudige regels. Maar wat vooral belangrijk is om te weten is dat Solex rijden is toegestaan voor personen vanaf 16 jaar die in het bezit zijn van een bromfietscertificaat of personen vanaf 18 jaar die in het bezit zijn van minimaal een B-rijbewijs.


Jullie maken een 2-uur durende tocht op de Solex, waarbij je de keuze hebt uit verschillende routes. Onderweg genieten jullie van de prachtige omgeving en komen jullie langs de mooiste plekjes van Nijmegen, Eindhoven of Den Bosch.

11. Doe een pubquiz

Een van de leukste spellen om te doen met een grote groep deelnemers zoals collega's of vrienden, is natuurlijk een Pubquiz!


Een pub quiz is een hilarisch én educatief groepsspel, waar in verschillende rondes onderwerpen aan bod komen, zoals muziek, films, geschiedenis en sport. Verdien in deze pub quiz samen met je mededeelnemers de meeste punten en ga er met de winst vandoor!


Kijk ook eens naar onze andere spellen met quizelementen zoals De Grote Spelshow of Minute to Win it! waarbij jullie ook nog te gekke opdrachten moeten uitvoeren.

Spellen voor grote groepen volwassenen

Behalve bovengenoemde activiteiten, zijn er nog veel meer spellen die met grote groepen volwassenen gespeeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan bordspellen waarvan de meeste deelnemers de spelregels wel weten of een buitenspel zoals Kubb of Möllky.

Speel een bordspel

Zijn jullie met een enorme groep waarin veel spelletjesfanaten zitten? Dan is een bordspelmiddag- of avond in het gezelschap van je collega's, familie of vrienden een goed idee.


Laat iedereen een bordspel meenemen, zodat iedereen de keuze heeft aan welk bordspel diegene mee wilt doen. Kies bijvoorbeeld voor Monopoly of Scrabble, dat jullie gezellig samen aan tafel kunnen spelen.


Of laat iemand het gezelschapsspel 30 Seconds meenemen. Jullie vormen verschillende teams. Een speler van het ene team trekt een kaartje van de stapel met woorden. Door middel van een duidelijke omschrijving moet de diegene de andere speler van het team het woord laten raden. Probeer er zoveel mogelijk binnen 30 seconden te raden en je mag weer een paar vakjes verder op het speelbord.

Creativiteit en snelheid met Pictionary

Eigenlijk is Picitonary gewoon plaatjes raden. Een speler trekt een kaartje van een stapel met woorden en moet dit begrip tekenen zonder te praten. De andere teamleden moeten het woord raden binnen een bepaalde tijdslimiet. Dit doen jullie om beurten. Voor elk geraden woord krijgt het team een punt.

Altijd populair: kaartspellen

Iedereen heeft altijd wel een pak speelkaarten in huis om een bekend kaartspel mee te spelen. Denk aan Uno (ook wel "pesten" genoemd) waarbij je als eerste je stapel kaarten moet zien kwijt te raken. Of poker, waarbij het van belang is om de juiste kaarten te trekken.


Een ander leuk kaartspel is klaverjassen, waarbij het doel is om samen met een partner zoveel mogelijk slagen te winnen.

Doe de buitensportactiviteit geocaching

Een ander leuk spel voor grotere groepen is geocaching. De spelers gaan dan op zoek naar "caches" ("schatten)" met behulp van GPS-ontvangers of mobiele telefoons met GPS. De schatten liggen nooit begraven, maar zijn altijd het met blote oog waarneembaar.


Wanneer je de cache hebt gevonden, kun je je naam en de datum noteren in het logboek en eventueel een item uit de cache ruilen voor een van jou. Vervolgens plaats je de cache terug op de originele locatie, zodat anderen deze ook kunnen vinden.

Aan tafel of in de stad: spellen voor grote groepen zijn zo gevonden

Ben je enthousiast geworden over ons ruime aanbod van leuke groepspellen voor grote groepen? Neem dan snel contact met ons op en we voorzien je binnen 24 uur van een voorstel op maat.

Mijn planning
Je planning is nog niet gevuld, maar je bent slechts enkele stappen verwijderd van een leuk uitje.

Bekijk onze uitjes
Heb je vragen? Chat met één van onze medewerkers!
Chat met Lieke
Lieke